avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este cea mai buna solutie prin care sa las ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este cea mai buna solutie prin care sa las mostenire totul doar unui singur copil

[Buna ziua,
Ma numesc Nicolae Elencic,vaduv de 6 ani, tatal a doi copii. Am cumparat un apartement acum cateva luni si sunt si in posesia mai multor terenuri de pamant mostenite de la tata. Vreau, fara ezitare, sa gasesc solutia ideala, prin care fiica mea sa fie unica mostenitoare a apartamentului si pamanturilor. nu vreau ca fiul meu sa mosteneasca ceva . amandoi copii sunt plecati in strainatate. TEstament sau Certificat vanzare cumpare. Se poate face unul sau celalalt in strainatate,tinand cont ca eu pot merge la fiica mea? In cazul in care se pot face actele la fiica mea,e suficient un birou de avocatura care colaboreaza cu ambasada Romaniei,apostila,etc?

Multumesc,cu respect Nicolae
Cel mai recent răspuns: december , utilizator 21:07, 5 Aprilie 2009
Act de vinzare-cumpare autentic. Fica poate imputernici o persoana de incredere sa intocmeasca in tara in numele ei actele de vinzare cu dv.
Stimate "top dan"

Cred ca raspunsul dumneavoastra nu tine seama de cateva lucruri.

Daca se incheie un act de vanzare-cumparare in forma autentica acesta va fii un simplu act public in raport de simulatia care va lua nastere; actul secret fiind unul de donatie. Ori, succesorii universali sau cu titlu universal devin terti propriu-zisi atunci cand li se aduce atingere rezervei succesorale.

Cu alte cuvinte; chiar daca realizati respectivul act de v-c intre dumneavoastra si fiica dumneavoastra, fiul va putea introduce in subsidiar actiunea in reductiune (a liberalitatilor excesive).
Daca totusi alegeti un act de v-c va trebui inca de pe acum sa va ganditi la probele pe care fiica dvs o sa le aiba la dispozitie in procesul care va urma.

O alta optiune pentru dumneavoasta este sa asteptati intrarea in vigoare a noului Cod Civil care va reglementa institutia dezmostenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil minor - procent polita de viata - rezerva succesorala mariaevelina mariaevelina In urma decesului tatalui fetita lui in varsta de 4 ani beneficiaza din asigurare de viata a tatalui ei de un procent de 34% alaturi de 2 frati ai tatalui ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire Droxi Droxi Sotul meu impreuna cu mine am vandut acum un an apartamentul cumparat exclusiv de parintii lui pentru noi. Ne-am mutat la parintii mei pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Dovedirea simulatiei roxanagina roxanagina .... cum poate fi dovedita legal o interpunere de persoane... conventia verbala poate fi considerata contrainscris? daca conventia verbala poate fi ... (vezi toată discuția)