avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna Ziua - pastrare post
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna Ziua - pastrare post

Sunt profesor suplinitor de limba engleza, in primul an de activitate in invatamant, la o scoala gimnaziala. Am promavat examenul de titularizare cu nota 7,81 si am obtinut acest post pe o perioada de 1 an. Am aflat deunazi ca doamna profesoara titular pe acest post ar dori sa se intoarca la aceasta scoala, dansa fiind detasata in alta parte. Este posibil ca eu sa raman fara post, in conditiile in care mie mi s-a incheiat contract de munca pe o perioada de 1 an si m-am inscris si la examenul de definitivat? Si in aceste conditii eu ce ar trebui sa fac pentru a nu ramane pe dinafara?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valentina2002 , utilizator 19:40, 8 Decembrie 2013
1) depinde de condițiile incluse în acel contract ce l-ați semnat cu unitatea de educație;
2) dacă contractul nu impune anumite condiții cu privire la revenirea pe post a profesorul titular, iar unitatea de educație nu respectă perioada limitată de 1 an în favoarea dvs., puteți contesta în scris măsura luată ca fiind netemeinică, nelegală, abuzivă și profund vătămătoare drepturilor și intereselor dvs. legitime, nerespectarea clauzelor stipulate în respectivul contract de 1 an.Dacă nu vi se aprobă, puteți urma calea soluționării în justiție.
OK! In contract nu exista nici o clauza cum ca profesorul ar reveni la postul sau intr-o perioada mai mica de 1 an!
Multumesc foarte mult!
Din păcate dvs ați primit repartiție pe un post rezervat,ceea ca înseamnă că titularul postului se poate întoarce oricând la postul său. Dacă veți citi cu atenție decizia de numire pe post veți vedea că se specifică acest lucru. Acesta este ghinionul cu posturile rezervate. Luați legătura cu profesoara titulară și vedeți dacă vrea să se întoarcă la post, de când și care este situația postului pe care este detașată,dacă este vacant sau rezervat. Poate puteți face schimb cu d-na dacă vă convine acel post sau dacă nu mergeți la Ișj de care aparțineți- resurse umane și întrebați dacă mai este vreun post liber. Ar fi păcat să rămîneți fără post, mai ales că v-ați înscris și la definitivat. Mult succes!
Luati legatura cu titularul si vedeti ce doreste. Daca vrea sa revina la post, va adresati ISJ pentru a va oferi alt post pana la sfarsitul anului scolar.
Este riscul posturilor rezervate ... :(
OK! Muktumesc frumos pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post cadru didactic preuniversitar ContSters33235 ContSters33235 Pe aceasta cale doresc sa va retin atentia cu o speta care cu siguranta profesorii si avocatii si juristii de dreptul muncii nu s-au mai intilnit ... (vezi toată discuția)
Restructurare gravide in invatamant ContSters33235 ContSters33235 In baza Ordinului 5885/2009 privind metodologia de transferare - restructurare a personalului din invatamant si in baza Legii 128/1997 privind statutul ... (vezi toată discuția)
Restructurare profesoare gravide - ce ma sfatuiti sa fac ? ContSters33235 ContSters33235 In baza Ordinului 5885/2009 privind metodologia de transferare - restructurare a personalului din invatamant si in baza Legii 128/1997 privind statutul ... (vezi toată discuția)