Buna seara,in urma cu 5 ani cand eram inca studenta am facut un card de cumparaturi la banca ABN actuala RBS cu o limita de credit de 600 ron. Pentru acte si emitere nu am fost niciodata la banca totul s-a facut printr-un coleg care se ocupa cu racolarea de noi clienti tocmai bun de jegmanit. Dupa ce l-am primit l-am folosit timp de 1 an fara nici o problema, numai ca dupa 1 an tatal meu care era pricipalul aducator de venit in casa a facut un accident vascular cerebral si a fost nevoit sa se pensioneze medical, veniturile reducandu-se considerabil. Tot atunci am ramas si fara bursa din studiu in baza careia obtinusem cardul respectiv. M-am vazut pusa in situatia de a nu mai putea plati dobanda datorata bancii respective, iar de atunci a inceput nebunia in fiecare luna imi puneau peste dobanda de plata si penalitate de depasire a limitei de credit, sau cam asa ceva se numea, suma adunandu-se. Am mai incercat sa platesc eu cat puteam dar nu aveam suficient cat sa acopar datoria. Ulterior am incetat sa platesc pentru ca nu am mai avut resurse financiare nici pentru acel putin pe care reusisem pana atunci sa il dau. Ulterior la 3 ani dupa acest episod m-am angajat, cand am intrat in posesia unei scrisori de la ei de la banca am vazut ca imi cer de plata 30 mil lei vechi iar acum suma ajungand la 50 mil. Intrebarea mea este urmatoarea, sunt dispusa sa platesc suma de atunci 6 mil initiala si eventuala inca de 2 ori pe atat, o dau si intr-o transa daca este nevoie dar suma ceruta de ei mi se pare enorma si abuziva. Exista vreo posiilitate sa renegociez iar ei sa accepte o astfel de propunere? Daca achit pot fi scoasa de la biroul de credit?
Acest ulterior mai exact a fost in urma cu aproximativ 4 ani, cardul fiind contractat in urma cu aproximativ 6 ani. luna trecuta am primit in posta un plic de la o firma de recuperare cum ca le datorez fabuloasa suma de 50 de milioane. Cum pot proceda?
Se prea poate ca dreptul creditorului la actiune sa se fi prescris. Cautati prin casa ultima chitanta care atesta plata catre ei.
Deocamdata nu ii luati in seama, daca se ajunge la executare silita puteti contesta, invocand prescriptia.
3 ani de la data scadentei.
informatiile aferente unui credit se gasesc timp de 4 ani de la data ultimei actualizari transmise. Daca ati plati acum, informatia privind plata e transmisa biroului si peste 4 ani nu veti mai aparea.
Poprire salariu
mihaigabi22
Numele meu este Mihaiu George si pe data de 15 noiembrie 2008 am luat un credit de consum fara garantii in valoare de 7314 euro de la banca ABN AMRO care ... (vezi toată discuția)