avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru rovinieta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru rovinieta

Buna Ziua,

Cazul e mai complex si vreau sa fiu cat mai clar in explicare si de aceea voi da cat mai multe detalii.
Incepand cu iulie 2009 am lucrat pentru 2 ani in strainatate. Pe perioada respectiva am lasat masina, cu procura notariala, unei cunostinta. Prin procura respectiva se mentiona obligatia persoanei in cauza de a plati toate datoriile masinii, indiferent de natura acestora, alaturi de alte obligatii si drepturi. Mi-am schimbat domiciliul, insa masina a ramas inregistrata la aceeasi adresa (am dat-o in programul Rabla in octombrie 2011).
In ianuarie 2012 am primit 15 procese verbale de contraventie rovinieta, incepand cu martie 2011 (luna in care eu nu eram in tara), la vechea adresa, un fost vecin facand de fapt oficiul de a mi le remite (plicurile erau aruncate pe jos, in holul blocului).
Evident, pe baza procurii, am deschis 15 procese si, dupa aproape 2 ani, le-am castigat pe toate, procesele verbale respective fiind anulate prin sentinta definitiva.
La depunerea la primarie (taxe si impozite) a copiilor de pe hotararile definitive am aflat ca mai existau inca 42 de procese verbale pentru care nu primisem nicio notificare (nu inteleg cum acestea au ajuns la primaria noului domiciliu, dar nu au fost trimise si la noul domiciliu). Printre acestea se afla si un pv din martie 2013. Pentru acesta CNADNR a solicitat in instanta recuperarea amenzii prin executare silita, actiunea fiind admisa in august 2013. Pana in prezent nu am primit nicio notificare despre actiunea in instanta sau executarea silita, iar despre acest proces am aflat accesand portalul online al judecatoriei locale.
Intrebari:
- cum pot contracara legal procedura de executare silita?
- care sunt etapele executarii silite in acest caz, mai ales tinand cont ca mi-am schimbat domiciliul? voi fi citat/notificat in vreun fel?
- exista o cale legala de a transfera responsabilitatea platii amenzilor celui care a utilizat masina fara plata datoriilor?
- care este solutia viabila legala de a-mi recupera banii cheltuiti pana in prezent cu procesele de la cel care a folosit masina, legal, dar nu a platit rovinieta (am depasit pana acum 1700 lei)?
- care este termenul de prescriere al acestor datorii? dar pentru executarea silita? termenul pentru datoria executata silit de cand curge - de la data contraventiei sau de la data admiterii in instanta?

Multumesc anticipat pentru sprijin!

-
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:07, 7 Decembrie 2013
1-
cum pot contracara legal procedura de executare silita?

Prin contestatie la executare
2-Executorul judecatoresc in procedura executari silite va incheia si comunica somatie de plata
3-
exista o cale legala de a transfera responsabilitatea platii amenzilor celui care a utilizat masina fara plata datoriilor?

Promovati actiune in instanta impotriva aceluia care in baza procurii dv a utilizat auton4-4-4-4 4-Solutia de recuperat c/v sume utilizate in procese,este actiune in instanta impotriva utilizatorului auto
5-Termenul de prescrierea a datoriilor este reglementat de Codul de Procedura Fiscala, in cazul datoriilor catre stat, si de Codul de Procedura Civila, atunci cand este vorba de alte datorii decat cele fiscale.
Codul de procedura Civila stabileste, la articolul 405, alin. 1, ca
termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita in materie civila sau comerciala, atunci cand este vorba de o obligatie baneasca, este de 3 ani.

Codul de Procedura Fiscala stipuleaza la art. 130, alin. (1),
ca dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani.

Acelasi act normativ stabileste, ca
termenul de prescriptie de 5 ani se aplica si creantelor provenind din amenzi contraventionale.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cnadnr - p.v. necomunicate CipM CipM Am primit prin posta o executare silita pt 2 P.V. din 2011 pt 2 contraventii (lipsa rovinieta) la doua saptamani distanta intre ele (56 euro + 450 lei ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, termene de prescriptie cgolgot cgolgot Buna ziua, am o nelamurire in legatura cu termenul de 6 luni dupa care amenda pentru rovinieta se prescrie.In unele parti am intalnit varianta celor 6 luni de ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pe o firma radiata ArcadieAldea ArcadieAldea Buna ziua, Am urmatorul caz: In ianuarie 2013 societatea in care eram administrator a vandut un automobil catre o persoana fizica. Dupa vanzare, s-a ... (vezi toată discuția)