avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj masina

Buna ziua! sunt casatorita cu sotul meu anul acesta. el divortat in 2007 are impreuna cu fosta sotie un apartament in care locuieste ea cu fetita si o masina pe care o foloseste el, partajul inca nu a fost facut. Masina este destul de veche iar noi ne dorim sa achizitionam alta. In cazul acesta cum ne sfatuiti sa procedam cu actuala masina care este un bun comun cu fosta sotie in asa fel incat sa nu avem necazuri cu fosta nevasta cand o cumparam pe cea noua. Partajul la apartament inca nu ne permitem sa facem d.p.d.v financiar.
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 17:11, 7 Decembrie 2013
noua masina va fi un bun comun al dvs cu sotul fost sotie nu are drpetul la partaj decat la bunurile comune achizitionate in timpul casatoriei ,o data cu div a incetat .
Si cu actuala masina adica bunul comun cu fosta nevasta cum trebuie sa procedam? ca pe amandoua nu ne putem permite sa le tinem.
Vedeti daca fosta sotie este de acord s-o vanda. Sotul o vinde, impart banii (in fata unui notar declara fiecare cati bani a luat) si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare danradu15 danradu15 Doresc din partea dumneavoastra o consultare juridica in urmatoare mea problema: - sunt divortat din 1995 , am o fetita de 20 de ani care a ramas in ... (vezi toată discuția)
Succesiune coldman coldman Fiul meu a decedat in sept.2012, avea o garsoniera cumparata pe numele lui din 2005 inainte de a se casatori , locuia impreuna cu sotia lui si o fetita in ... (vezi toată discuția)
Partaj-- contract credit ipotecar?!!!! ancutub ancutub Buna. Acum 4 ani aprox am contractat un credit ipotecar cu fostul sot, el titular, eu codebitor. Acum un an am terminat divortul, in urma caruia eu m-am mutat ... (vezi toată discuția)