avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat Brasov drept penal
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat Brasov drept penal

Buna ziua,as avea si eu o intrebare,am fost oprit de un organ al politie in iulie 2013 si depistat cu o alcoolemie de 0.66 in aer,la sange prima proba 1.2 iar a 2 proba 1.00.In data de 06.12.2013 am primit citatie sa ma prezint in data de 30.01.2014 la judecatorie,prizez k nu am antecende penale,si doresc sa stiu daca se poate sa primesc de la judecator amenda administrativa 18 indice 1,sau nu exista nici o sansa sau judecatorul nu are aceasta abilitate decat procurorul putea sa aplice aceasta sanctiune,iar daca nu, sa imi recomandati un avocat bun din brasov
Cu stima
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 15:42, 8 Decembrie 2013
cam greu ,daca era sa va aplice 18 ind 1 va aplica procurorul si nu mai ajungeti la instanta ceva nu e clar dar cu o aprare buna poate scpati cu o amenda penala .
bafta
Instanta are dreptul de a aplica art 18 ind 1 CP insa nu cred ca va aplica in acest caz.

La procuror aveati sanse mult mai mari dar daca ati ratat acest moment ar fi bine sa va ganditi la o pedeapsa cu suspendare si sa va aparati cat mai bine.
Alcoolemia inculpatului a fost la prima recoltare de 1,25gr %o iar la a doua probă de 1,10%o, deci în descreştere. Inculpatul a condus autoturismul printr un sat, unde este de notorietate că traficul este mult redus .Inculpatul a susţinut că a consumat cantitatea de 200 ml vin cu ocazia T. M. pentru împărtăşanie la E. din E. unde lucra ca şi preot. Având în vedere conduita sinceră a inculpatului pe parcursul întregului proces penal, persoana acestuia-un membru însemnat al colectivităţii din E. prin prisma activitătii sale precum şi lipsa antecedentelor penale.
Curtea, cu opinie majoritară, consideră că cele mai T. expuse sunt de natură a conduce la concluzia că fapta comisă de incxulpat nu prezintă gradul de pericol social concret al unei infracţiuni şi ca atare a dispus luarea fată de acesta a unei sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amendă de 1000 lei.
Solutie:
Amenda administrativa pentru art. 87 alin.2 din OUG nr.195/2002.

Decizia penala 638/2012 C. Apel Bucuresti

La Spitalul Sf. Pantelimon inculpatului i-au fost recoltate doua probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind de 1,40 g la 1000 ml sânge - prima proba si 1,30 g la 1000 ml. sânge la cea de-a doua proba.

Fata de cele de mai sus, Curtea în temeiul art.38515 pct.2 lit.d Cod pr.penala, va admite recursul formulat de recurentul inculpat E.C.D. va casa în parte sentinta penala recurata si rejudecând:
În temeiul art. 11 pct.2 lit.a Cod pr.penala rap la art. 10 lit.b Cod pr.penala, îl va achita pe inculpatul E.C.D. sub aspectul savârsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul având în sânge o îmbibatie alcoolica peste limita legala prev.de art. 87 alin.1 din OUG 195/2002.

Solutie:
Achitare

Va multumesc mult ptr informatii..
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
iulian88, utilizator
Am o curiozitate pe ce motiv a fost achitat ....
cam ciudat la o asa alcolemie nu prea cred ,din practica mai rar orare cine stie protul avea puteri supra...si a convins instanta ...
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice vaseaciobanu vaseaciobanu Se poate obtine o sancţiune cu caracter administrativ (18 ind.1) la infractiunea de refuz de recoltare probe biologice (art 87 alin.5 din OUG 195/2002), în ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie peste 0.80, ce sanse mai am? yahee yahee Salut spun pe scurt!!! Am fost oprit de catre un echipaj de politie. La epilotest rezultatul a fost 0.51 mg. Am fost dus la probele de sange: prima proba a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Dobre2 Dobre2 Buna ziua ..am o poroblema si poate ma puteti ajuta intr-un fel. Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcoolemie , la probare cu testul etilotest am ... (vezi toată discuția)