Exista ceva jurisprudent cedo care sa zica clar ca uite daca zici "esti un prost" nu e calomnie/insulta pt. ca e parerea ta, dar daca zici "esti corupt" trebuie sa dovedesc acest aspect?
sau astea sunt doar basme si trebuie sa ma comport ca un mic robotel comunist?
Conform dreptului european, membrii guvernului pot fi jigniti de cetateni fara ca asta sa constituie calomnie. Deci a spune ca Ponta e corupt nu constituie infractiune si pedepsirea acestei afirmatii ca infractiune este o incalcare a Conventiei.
In ce priveste nepedepsirea celui care v-a pricinuit o paguba, nu mi-e clar daca ar intra la un articol din Conventie, asta trebuie discutat cu un avocat care cunoaste dosarul.
Sincer, prea puține lucruri am înțeles din expunerea dvs, iar din link-ul afișat nu am înțeles nimic.
În ceea ce privește Libertatea de exprimare, Art. 10 al Concenției, în raportare cu Art. 8 al Convenției, Dreptul la respectarea vieţii private şi de familie - discuțiile sunt extrem de complexe, fiind greu de arătat cere este prioritatea unui drept față de altul, în cazul când speța nu este bine definită.
Din tot ceea ce se poate analiza din expunere nu se poate ajunge sub nicio forma reala la concluzia de incalcare a unor drepturi si liberati fundamentale a Conventiei Europene.O astfel de cerere este vadit nefondata si se va respinge ca inadmisibila.