avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sanctiunea disciplinara anulata irevocabil este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sanctiunea disciplinara anulata irevocabil este calomnie daca este prezentata "in fapt" in alt dosar?

Avocatii apararii prezinta "in fapt", intr-un dosar separat, faptele relatate la baza sanctiunii disciplinare prin care am fost concediat, anulata irevocabil - niste aberatii autoevidente, calomniindu-ma. Aceste fapte sunt minciuni demonstrate ca atare, si anume inscenarea penala a angajatorului, in baza dolului acestuia si a martorilor sai mincinosi

Nu cunosc jurisprudenta, si in opinia mea este calomnie ca la carte (ma si enerveaza, ceea ce probabil au si intentionat si reusit). Ce parere aveti?

Este evident ca n-a fost anulata fiindca este adevarata, si atunci nu poate fi decat falsa, si, daca ar fi adevarata, ar putea produce consecinte juridice (ceea ce a produs), si dispretul publicului (ceea ce a produs - angajatorul a avut grija sa ma calomnieze cand a fost contactat de alti angajatori). Este limpede, ca afirmand infractiuni comise de mine ce nu s-au intamplat, si mai mult, facand afirmatii insultatoare la adresa mea, nu poate fi vorba decat de calomnie si insulta
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 21:30, 28 Octombrie 2012
Stimat forumist,

Astfel de situații nu sunt calomnii, în primul rând pentru că fapta de calomnie a fost dezincriminată penal, nefiind, deci, infracțiune.

Acest lucru nu înseamnă că dvs nu puteți proba reaua-credință a adversarilor dvs prin aducerea, ca probă, a a hotărârii prin care s-a anulat scncțiune disciplinară.

Cu stimă.

Acest lucru e clar, fiindca ei invoca autoritatea lucrului judecat, insa n-are nici o noima, fiindca eu n-am cerut anularea actului deja anulat in noul dosar. Vor doar sa-si bata joc de mine, defaimandu-ma in continuare
andreigrigoriu a scris:

Stimat forumist,

Astfel de situații nu sunt calomnii, în primul rând pentru că fapta de calomnie a fost dezincriminată penal, nefiind, deci, infracțiune.

Acest lucru nu înseamnă că dvs nu puteți proba reaua-credință a adversarilor dvs prin aducerea, ca probă, a a hotărârii prin care s-a anulat scncțiune disciplinară.

Cu stimă.

Calomnia are ca infractiuni constituente falsul in declaratii, cand declaratia se face catre o institutie a statului, si poate produce consecinte juridice, sau, cand se face in public, face obiectul infractiunii de instigare la ura, discriminare, daca despre aceasta e vorba in comunicare, sau, face obiectul cauzei civile de afectarea reputatiei cu rea credinta

Calomnia nu este necesara a fi incriminata asadar... era un ajutor legal...
Stimat forumist,

Nimic nu vă împiedică să încercați sesizarea unor asemenea fapte, după cum credeți dvs de cuviință.

Nu vă împiedică nici măcar faptul că mie, eufemistic vorbind, îmi scapă existența acestui concurs de infracțiuni pe care îl descrieți.

Cu stimă.
Inselaciunea prin mijlocul fraudulos, falsul in declaratii, constituie concurs de infractiuni

Art. 215
Înşelăciunea
Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doasr penal qeruta qeruta buna ziua am depus 2 plangeri la politie una pt art 180 alin 2,art 193,205 cp si al 2 dosar art 220.la cele 2 dosare s-a dat urmarirea penala si trimterea in ... (vezi toată discuția)
Poate fi acuzat de calomnie? pauleo pauleo buna ziua, fostul concubin de care sunt despartita si cu care am 2 copii incredintati mie prin hotarare judecatoreasca imi trimite in permanenta mail-uri in ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal pedepseste/incrimineaza insulta și calomnia? SimonI SimonI Stimată Adresă! Am fost atacat (verbal, în scris) într-un grup de Facebook printr-un fel de \"circulară\" (mesaj care era adresat către 8-10 ... (vezi toată discuția)