Am si eu o intrebare ..cum trebuie sa procedez ..Tatal meu a decadat acum 10 ani,mama este inca in viata iar eu sunt singurul lor copil.Dupa decesul tatalui nu am dezbatut mostenirea cu mama pentru ca nu am vrut ca eu sa apar cu proprietati fie el si acel sfert mic care imi revine din apartamentul detinut de parintii mei ..E vre-o problema ca nu am dezbatut mostenirea? Sunt obligata sa fac asta? Daca nu o fac cat este si mama in viata pot avea probleme dupa ce decedeaza si ea? As vrea ca dupa moartea ei sa fac actele direct pe numele meu pana atunci nu ma intereseaza.Pot sta asa fara sa dezbat mostenirea?
Daca nu sunt si alti mostenitori ai tatului dvs. si nici mama dvs. nu are interes sa dezbata succesiunea in urma decesului tatalui dvs., puteti ramane in aceasta situatie pana la decesul mamei dvs.
Completez cu urmatoarele: daca, de exemplu, mama si/sau dvs. fiind singurii mostenitori, veti fi in situatie de executare silita, cauzata de datorii pe care le aveti la creditorii personali, si daca nu dispuneti de alte bunuri, creditorii pot sa "provoace" dezbaterea succesiunii pentru a-si recupera creditul din bunurile de care dispuneti la moment dat. Daca nu am fost suficient de explicita, va rog sa intrebati si va explic.
Am inteles ceea ce mi-ati explicat,va multumesc frumos si nu mai am nevoie de alte lamuriri pentru ca nu se pune problema de datorii sub nici o forma.V-as mai intreba ...legea ma obliga sa dezbat mostenirea? voi plati vre-o amenda ceva ca nu am facut asta in termen de 6 sau 12 luni? e vre-o problema ca in financiar inca figureaza tatal meu? Aica la inceputul anului cand ne vine acasa plicul cu impozitul pe casa vine tot pe numele tatalui chiar daca pe act este si mama trecuta..
Nu este normal ca o persoana decedata sa plateasca inca :) , dar pentru fisc nu e nicio problema atata timp cat platiti impozitul si celelalte cheltuieli aferente apartamentului (de exemplu asigurarea obligatorie a locuintei etc.).
Va multumesc frumos pentru raspunsuri,ati fost foarte draguta...Platile sunt la zi mereu .Si impozitul la casa si asigurarea locuintei absolut tot.Multumesc inca o data.
Succesiune
catalinaharbuz
Mama a murit pe 25.iulie 2011 eu sunt singurul copil,tata este inca in viata,nu sunt lamurita cu succesiunea asta de ce trebuie sa o fac?Si in cat timp trebuie ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Iulianne
Buna seara
Am un prieten care nu este in tara .
Nu are frati , tatal a decedat acum multi ani , mama a murit acum un an
Pana acum nu a facut demersurile ... (vezi toată discuția)