Am vrut sa cumpar termopane de la o firma pe care o "stiam" firma serioasa, am platit un avans de 500 e, primind promisiune ca in 2 sapt vor fi gata si montate, prostia ca nu am cerut nici o chitanta ca ei au primit acei bani "cunoscand-ui" am zis ca nu voi intampina probleme cu ei. Au trecut cele 2 sapt chiar 4 si nu am rezolvat nimic, m-am dus personal am discutat cu angajati ma tot duc cu zaharelul ca maine - ca maine, am incercat sa vb cu patronul la telefon nu rasp iar angajati spun intodeauna ca este in sedinta, ca e bolnav etc.
Stiu vina este a mea ca nu am cerut chitanta, crede-ti ca mai am sanse sa imi recuperez bani? daca da cum ?
Parerea mea este sa mai incercati sa-i contactati, sa incercati o discutie...
Exista posibilitatea sa puteti recupera banii, chiar daca nu aveti chitanta (va trebuie macar un martor!) ... dar, pentru acest lucru, va trebui sa deschideti o actiune in instanta, sa achitati o taxa de timbru, sa parcurgeti procedura informarii despre mediere, sa angajati un avocat, sa administrati probe, vor fi termene de judecata, etc... etc... toate acestea costa:timp si bani!
Puneti in balanta suma de recuperat, 500 euro pe de o parte, iar in celalalta parte, timpul, nervii, costurile necesare... si decideti pe ce cale mergeti.
Nu ar fi o problema daca ar fi oameni de cuvant, acum nu incerc neaparat sa recuperez banii, dar ma gandesc ca dupa atat circ (ca va da-ti seama am mai tipat si eu la ei) sa nu ma trezesc cu un produs facut in graba. (de aici ideia de recuperare bani), dar cu ei nu ai ce discuta asta este problema, am fost fix acum 2 zile am discutat mi-a zis ca maine vin si le monteaza, l-am rugat pe respectivul sa imi lase nr la patron sa pot discuta cu el iar rasp lui a sunat asa "nu pot sa va dau nr pt ca il doare capul si nu doreste a fi deranjat".
Juridic
Alin B
Am și eu o întrebare :
Acum ceva timp aproape 2 săptămâni eu cu un coleg am făcut o glumă unui alt coleg iar aceasta a luat o întorsătură nu prea ... (vezi toată discuția)