avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa-mi dati un raspuns mai pe intelesul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa-mi dati un raspuns mai pe intelesul meu

///sa inteleg ca nu am prea multe de ales?De ce nu se poate face un act simplu si concret prin care sa las mostenire totul doar fiicei mele?Care este dezavantajul testamentului? In ce situatie,fiul meu,nu poate contestaataca mostenirea facuta.Caut, ca dupa moartea mea,fiica mea sa intre in posesia mostenirii,fara procese si batai de cap.(Intra in discutie vanzarea bunurilor unei persoane de incredere si pe urma un alt act de vanzarecumparare intre aceasta pesoana de incredere si fiica mea?)
Cel mai recent răspuns: elencic , utilizator 22:40, 5 Aprilie 2009
Faceti un contract de vanzare , in care sa treceti pretul exact al acelui imobil...sau un contract de intretinere.
Testamentul si donatia sunt supuse reductiunii in cazul in care se incalca rezerva succesorala.
Se poate face acest act de v-c la un notar din stainatate?Am in plan sa-mi vizitez fiica de curand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire vasimarian13 vasimarian13 cum pot trece proprietatea parintilor pe numele meu cu efort birocratic si financiar minim?mentionez ca ambii parinti traiesc si mai am 2 surori.va multumesc ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire. Phoenix58 Phoenix58 Buna seara, As dori, pe acesta cale, sa aflu care sunt modalitatile prin care sotia mea, actuala, poate avea drept de mostenire, in totalitate, asupra ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,intrebarea mea este despre contractul de donatie cu scutire de raport. Mario_123 Mario_123 Anul trecut socrii mei au donat mie si sotiei casa+tot terenul care il aveau.Sotia mea mai are doua surori care au fost de acord verbal fara nici un act semnat ... (vezi toată discuția)