avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie executare silita

am un credit bancar obtinut in anul 2007. Din august 2009 nu am mai platit nicio rata. in 16.11.2010 au introdus actiune la judecatorie pentru incuviintare executare silita. S-a admis cererea iar in data de 02.12.2010 . Irevocabila. Am primit o singura somatie de la banca , care nu s-a finalizat
?Intrebarea mea este : mai are dreptul banca s-mi faca executare de acum inainte, mai sunt obligata sa platesc acest credit? Cand pot solicita sa-mi ridice poprirea de pe cont?
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:35, 9 Decembrie 2013
In interiorul termenului legal de prescriptie, creditorul poate cere oricand executarea silita,. In cazul dvs. prin comunicarea somatiei a inceput executarea silita, cursul prescriptiei fiind interrupt. Daca nu s-a mai facut nici un act de executare timp de un an de la data primirii somatiei, atunci executarea respective s-a perimat si in contul acestetia nu se mai poate cere executarea creantei. Nimic nu il impiedica pe creditor sa faca o noua cerere sau sa emita o noua somatie , in interiorul termenului de prescrptie care a inceput sa curga de la data perimarii primei executari. daca vi s-a poprit contul, atunci executarea silita este in fiinta pana la constatarea de catre instanta de judecata a intervenirii perimarii executarii initiale....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita bancara Doru Piroi Doru Piroi Buna seara. La un credit de nevoi personale nu am mai putut sa platesc ratele. Banca prin executorul judecatoresc a cerut executarea silita la judecatorie si a ... (vezi toată discuția)
Perimarea executarii anna2000 anna2000 ca urmare a contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii executarii in temeiul art. 389 cpc iar prin sentinta ramasa definitiva s-au anulat toate ... (vezi toată discuția)