am un credit bancar obtinut in anul 2007. Din august 2009 nu am mai platit nicio rata. in 16.11.2010 au introdus actiune la judecatorie pentru incuviintare executare silita. S-a admis cererea iar in data de 02.12.2010 . Irevocabila. Am primit o singura somatie de la banca , care nu s-a finalizat
?Intrebarea mea este : mai are dreptul banca s-mi faca executare de acum inainte, mai sunt obligata sa platesc acest credit? Cand pot solicita sa-mi ridice poprirea de pe cont?
In interiorul termenului legal de prescriptie, creditorul poate cere oricand executarea silita,. In cazul dvs. prin comunicarea somatiei a inceput executarea silita, cursul prescriptiei fiind interrupt. Daca nu s-a mai facut nici un act de executare timp de un an de la data primirii somatiei, atunci executarea respective s-a perimat si in contul acestetia nu se mai poate cere executarea creantei. Nimic nu il impiedica pe creditor sa faca o noua cerere sau sa emita o noua somatie , in interiorul termenului de prescrptie care a inceput sa curga de la data perimarii primei executari. daca vi s-a poprit contul, atunci executarea silita este in fiinta pana la constatarea de catre instanta de judecata a intervenirii perimarii executarii initiale....