avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliberare diploma absolvire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliberare diploma absolvire

Am absolvit un master la Universitatea din Pitesti. Pana la eliberarea diplomei am nevoie de o adeverinta de absolvire. Eliberarea adeverintei imi este conditionata de depunerea, in original, a diplomei de bacalaureat, de licenta si a foii matricole. Motivul "scandalul diplomelor false". Mentionez ca la inscriere am depus copii legalizate la notar ale acestor acte.
Exista o baza legala pentru conditionarea obtinerii acestei adeverinte de absolvire de depunerea aceste acte in original?
Nu exista o baza legale, din ceea ce stiu eu.....Insa nu vad nici un impediment ca sa prezentati aceste acte in original....si nu cred ca se solicita sa le depuneti, ci doar sa le prezentati.
Am absolvit si eu masterul, aveam actele originale la dosar, iar in momentul solicitarii adeverintei mi-au fost eliberate si actele originale.
In practica , asa se procedeaza se depun actele originale care se vor elibera odata cu diploma de absolvire a masteratului sau a adeverintei de absolvire a masteratului.
Conform legii, fiecare insitutie de invatamant poate sa prevada in metodologia proprie modul de eliberare a actelor doveditoare a studiilor, documentele necesare, etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentul la diploma felicias65 felicias65 Buna seara! As dori un raspuns la urmatoarea problema : Am absolvit facultatea in anul 2005 si nu am promovat exemenul de licenta in sesiunea august 2005. ... (vezi toată discuția)
Master nefinalizat MCM1 MCM1 Stimați domni, In anul 2006 m-am înscris la cursurile ID ale unei facultati din cadrul unei universități private. În anul 2009 am absolvit ... (vezi toată discuția)
Supliment la diploma felicias65 felicias65 Buna ziua! Am absolvit in anul [b]2005[/b] cursurile Academiei de Studii Economice, invatamant la distanta . Am susţinut examenul de licenta la ASE în ... (vezi toată discuția)