avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Comisie de disciplina
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Comisie de disciplina

Dupa parerea dvs, un functionar public are dreptul sa-si reclame seful la comisia de disciplina, sau ar trebui sa se adreseze instantei ? conflictul consta in mutarea functionarului pe un post care nu-i convine. Mutarea este temporara
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 9 Decembrie 2013
Potrivit HG nr.1344/2006:
Art. 27.
(1) Comisia de disciplină poate fi sesizată de orice persoană care se consideră vătămată prin fapta unui funcţionar public.


(2) Sesizarea se depune la registratura autorităţii sau instituţiei publice în cadrul căreia funcţionarul public îşi desfăşoară activitatea, respectiv la registratura autorităţii ori instituţiei publice la nivelul căreia este constituită comisia de disciplină competentă potrivit prezentei hotărâri. Sesizarea se transmite secretarului comisiei de disciplină în termen de maximum 3 zile lucrătoare.

(3) Sesizarea se înregistrează de secretarul comisiei de disciplină şi se înaintează preşedintelui comisiei de disciplină în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la data înregistrării.

(4) Preşedintele comisiei de disciplină va fixa cu celeritate termenul primei şedinţe a comisiei de disciplină şi va dispune, prin adresă, convocarea membrilor.

Asadar, din textul de lege reiese faptul ca sesizarea comisiei de disciplina poate fi facuta si daca cel care a savarsit o abatere disciplinara ocupa o functie de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de disciplina victorya_21 victorya_21 La intrunirea comisiei de disciplina in cadrul unei institutii ,,persoana care trebuie judecata poate fi insotita de avocat sau poate fi reprezentata doar de ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca radu92 radu92 Sunt angajat de aproximativ 9 luni ca functionar public,iar seful meu se ia constant de mine, din cele mai puerile motive. Imi da foarte mult de lucru,raman ... (vezi toată discuția)
Cine conduce comisia de disciplina daca presedintele este in concediu medical? gordius gordius Va rog sa-mi spuneti conf.reglementarilor legale ,cine va prezida lucrarile comisiei de disciplina in cazul in care presedintele comisiei din motive de ... (vezi toată discuția)