La intrunirea comisiei de disciplina in cadrul unei institutii ,,persoana care trebuie judecata poate fi insotita de avocat sau poate fi reprezentata doar de avocat?
Aceasta decizie de intrunire a comisiei de disciplina s-a facut in urma unui control.Ciudat este faptul ca,in loc sa fie trimis in comisie cel care a gresit,a fost trimis altul ,desi din continutul raportului de control se retine ca vinovat unul,iar la concluzii se cere pedepsirea altuia.
Ce se poate face?
Inca nu s-a intrunit comisia de disciplina deoarece se intentioneaza angajarea unui jurist part -time care sa puna in aplicare decizia de pedepsire.
HG 1344/2007
art.10
(1) Activitatea comisiei de disciplină are la bază următoarele principii:
a) prezumţia de nevinovăţie, conform căruia funcţionarul public este considerat nevinovat pentru fapta sesizată ca abatere disciplinară comisiei de disciplină atât timp cât vinovăţia sa nu a fost dovedită; b) garantarea dreptului la apărare, conform căruia funcţionarul public are dreptul de a fi audiat, de a prezenta dovezi în apărarea sa şi de a fi asistat sau reprezentat pe parcursul procedurii de cercetare administrativă;
....
art.30
(4) Persoana care a formulat sesizarea şi funcţionarul public a cărui faptă a fost sesizată pot participa la cercetarea administrativă personal sau pot fi asistate ori reprezentate de avocaţi, în condiţiile prevăzute de lege.
...
Va multumesc mult pentru precizari.
As mai dori sa-mi spuneti ,daca exista un termen maxim pana cand trebuie sa se intruneasca comisia de disciplina de la intocmirea raportului sau asa ceva nu este precizat .
Hg 1344/2007
art.27
(1) Comisia de disciplină poate fi sesizată de orice persoană care se consideră vătămată prin fapta unui funcţionar public.
(2) Sesizarea se depune la registratura autorităţii sau instituţiei publice în cadrul căreia funcţionarul public îşi desfăşoară activitatea, respectiv la registratura autorităţii ori instituţiei publice la nivelul căreia este constituită comisia de disciplină competentă potrivit prezentei hotărâri. Sesizarea se transmite secretarului comisiei de disciplină în termen de maximum 3 zile lucrătoare.
(3) Sesizarea se înregistrează de secretarul comisiei de disciplină şi se înaintează preşedintelui comisiei de disciplină în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la data înregistrării.
(4) Preşedintele comisiei de disciplină va fixa cu celeritate termenul primei şedinţe a comisiei de disciplină şi va dispune, prin adresă, convocarea membrilor.
art.28
...
(2) Sesizarea se depune în termen de maximum 1 an şi 6 luni de la data săvârşirii faptei sesizate ca abatere disciplinară şi trebuie însoţită, atunci când este posibil, de înscrisurile care o susţin.
...
Comisie de disciplina
aricici
Dupa parerea dvs, un functionar public are dreptul sa-si reclame seful la comisia de disciplina, sau ar trebui sa se adreseze instantei ? conflictul consta in ... (vezi toată discuția)