avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hartuire la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hartuire la locul de munca

Sunt angajat de aproximativ 9 luni ca functionar public,iar seful meu se ia constant de mine, din cele mai puerile motive.
Imi da foarte mult de lucru,raman peste program de multe ori, cand fac o mica greseala, foarte mica,incepe sa imi adreseze injurii ,intr-un mod ironic'' nu te duce capul'', '' esti varza'',etc, cu zambetul pe buze.
Este clar un abuz,unde pot face o sesizare,sau cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 26 Noiembrie 2014
Faceti o sesizare la ITM.
1. Puteti sesiza conducerea institutiei unde va desfasurati activitatea.
Comisia de disciplina poate fi sesizata de orice persoana care se considera vatamata prin fapta unui functionar public.
Sesizarea se depune la registratura autoritatii sau institutiei publice in cadrul careia functionarul public isi desfasoara activitatea, respectiv la registratura autoritatii ori institutiei publice la nivelul careia este constituita comisia de disciplina competenta potrivit prezentei hotarari. Sesizarea se transmite secretarului comisiei de disciplina in termen de maximum 3 zile lucratoare.
Sesizarea se inregistreaza de secretarul comisiei de disciplina si se inainteaza presedintelui comisiei de disciplina in termen de maximum 3 zile lucratoare de la data inregistrarii.
Presedintele comisiei de disciplina va fixa cu celeritate termenul primei sedinte a comisiei de disciplina si va dispune, prin adresa, convocarea membrilor.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie de disciplina aricici aricici Dupa parerea dvs, un functionar public are dreptul sa-si reclame seful la comisia de disciplina, sau ar trebui sa se adreseze instantei ? conflictul consta in ... (vezi toată discuția)
Comisia de disciplina victorya_21 victorya_21 La intrunirea comisiei de disciplina in cadrul unei institutii ,,persoana care trebuie judecata poate fi insotita de avocat sau poate fi reprezentata doar de ... (vezi toată discuția)
Cine conduce comisia de disciplina daca presedintele este in concediu medical? gordius gordius Va rog sa-mi spuneti conf.reglementarilor legale ,cine va prezida lucrarile comisiei de disciplina in cazul in care presedintele comisiei din motive de ... (vezi toată discuția)