avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu produs cumparat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu produs cumparat

In data de 05.12.2013 am cumparat 2 telefoane cu 2 abonamente, insa in data de 06.12.2013 am observat pe ecranul unui telefon un punct (o impuritate in interiorul ecranului). Am fost in data de 07.12.2013 la magazin pentru a semnala acest lucru si mi-au spus ca nu-mi pot schimba telefonul, singura modalitate fiind aceea de a-l trimite in service pe garantie. Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea de a schimba acest telefon si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 11:02, 9 Decembrie 2013
Da. Mai intati cereti in scris responsabilului de la magazin sa va inlocuiasca telefonul, pentru ca prezinta un defect de fabricatie, iar daca acesta refuza, adresati-va cu plangere si la ANPC.
Buna dimineata, mergeti si dati-l inapoi,aveti 30 zile, sunt obligati sa vi-l primeasca.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
Alex Niculescu, Consilier juridic
In cererea adresata magazinului puteti sa faceti referire la Legea nr.449 /200e republicata in 2008:

Art. 9
Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate produsele.

Art. 10
In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul sa i se aduca produsele la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, in functie de optiunea consumatorului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie neplacuta arsis vodafone mariusduta mariusduta Avem urmatoarea situatie. Pe data de 11.09.2010 cumpar un telefon in valoare de 845 RON + un abonament pe 2 ani de zile in valoare de 17 euro pe luna, ... (vezi toată discuția)
Telefoane - producator - vanzator si anpc cristidumitru cristidumitru Buna ziua! Iata povestea. Am abonament la Orange. In luna martie a.c. imi expira contractul pentru abonament si am zis sa impusc 2 iepuri dintr-o lovitura: ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)