avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere suspendat

Buna ziua,
Unei persoane i s-a suspendat permisul deoarece a fost prins cu alcoolemie de 0.69 in aerul respirat. I s-a intocmit dosar penal in urma analizelor la sange(aici mentionez ca nu stiu ce valoare a rezultat). Din cate am inteles permisul i se va restitui dupa finalizarea procesului care poate dura chiar un an sau doi. Exista vreo posibilitate sa se finalizeze mai repede? Indiferent de valoarea amenzii pe care o va plati, doreste sa recupereze permisul macar in 3 luni, nu intr-un an sau doi. Nu a avut niciun accident vreodata, are cazierul auto impecabil, doar o amenda de centura acum cativa ani. Permisul este de profesionist.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters307758 , utilizator 22:14, 1 Martie 2014
Buna dimineata, mergeti si depuneti o solicitare scrisa in acest sens la organul care instrumenteaza cazul s-au direct la parchet.
Pentru o asemenea alcoolemie persoana respectiva va fi condamnata,probabil cu suspendarea executarii pedepsei, iar permisul de conducere va fi anulat (nu suspendat). Persoana respectiva va putea da examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere dupa un an de la data la care hotararea judecatoreasca a ramas definitiva.
Fapta savarsita este considerata infractiune si nu contraventie.
Faptul ca nu a avut accidente sau amenzi. nu reprezinta circumstante atenuante care sa fie luate in considerare de procuror sau judecator.
Daca permisul este de profesionist presupune ca ar fi trebuit sa cunoasca mai bine decat un conducator auto amator consecintele conducerii sub influenta alcoolului avand o concentratie in aer expirat peste 0.4 (0.8 in sange) adica permisul se va anula (si nu suspenda) in baza hotararii judecatoresti.
Sa solicite ajutorul unui avocat.
Multumesc pentru raspuns. O intrebare mai am. Se va sterge vreodata din cazier aceasta fapta? Sau ramane definitiv in cazier?
O seara placuta!
Daca va fi condamnat, dupa ce intervine reabilitarea, "se sterge".

Alte discuții în legătură

Alcool la volan yonutz2009 yonutz2009 Salut! Am si eu o problema...Sunt chemat in instanta pentru conducere sub influenta alcoolului(1.3 g alcool/ l sange).Mentionez ca sunt la prima abatere,si ... (vezi toată discuția)
Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului g3o g3o Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat ... (vezi toată discuția)
Obtinerea permis dupa dosar penal hagiugheorg1_BZ hagiugheorg1_BZ as vrea sa stiu daca dupa un an de la hotarirea definitiva se mai face scola pentru obtinerea permisului si daca da cu cazierul cum se procedeaza?se sterge? ... (vezi toată discuția)