avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare Dalkia Iasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare Dalkia Iasi

Am cumparat anul trecut un apartament care era racordat la Dalkia. Dupa ce am platit peste 2000lei in iarna, fara sa am temperatura prea mare in casa, m-am hotarat sa ma debransez. In vara aceasta am inaintat o cerere de debransare la Dalkia, in ciuda faptului ca mi s-a zis ca oricum nu-mi va fi aprobata. Pentru ca facturile Dalkia veneau pe numele fostului proprietar, am semnat o conventie cu ei, pt ca nu puteam face cererea de debransare in numele fostului proprietar. Cei de la asociatie nu au avut nici o obiectie, vecinii nici atat. Intre timp mi-am instalat centrala proprie, dar surpriza!! Dupa o luna am primit scrisoare de la Dalkia, cum ca nu avem voie sa ne debransam. I-am ignorat pana cand am primit factura de la ei, pe luna oct. Le-am facut o vizita si le-am explicat cat nu am ce sa platesc, din moment ce nu consum de la ei, insa nu am avut nici un castig de cauza. Din ce am mai citit pe internet, nu as fi singura in situatia asta, si mai mult legea e de partea mea. Spuneti-mi, va rog, ce pot face in cazul acesta? Daca merg la OPC rezolv ceva, sau doar vor ridica din umeri fara sa ma ajute in vreun fel? Daca nu platesc facturile, la un moment dat ma vor da in judecata, si nu as vrea sa ajung in situatia aceasta. Astept un raspuns avizat, va rog. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: irinageana , utilizator 13:23, 18 Martie 2015
Am fost obligata de imprejurari sa semnez conventie pentru ca era in plin sezon cand am cumparat apartamentul , nici nu stiam ca va fi greu sa ma debransez. Inainte sa-i anunt ca doresc debrasarea sa iau acordul vecinilor si asociatiei?
Teoretic asa se face. insa Dalkia nu a invocat niciodata acest motiv cand mi-au refuzat debransarea. mi-au spus ca debransarea e ilegala pe baza unei legi date de consiliul local. atat...eu am vb cu asociatia si a fost de acord, dar nu am avut nimic scris nici de la asociatie, nici de la vecini. deci nu cred ca e musai acest acord, pt ca oricum nu vor fi de acord cei de la dalkia din pacate. mai sfatuiti-va si cu asociatia...poate va ajuta...succes
cam cat achitati pentru caldura de la subsol
depinde de luna, nu e o suma fixa. in jur de 5 lei, dar am platit si 3,4 lei. dar cred ca depinde de suprafata subsolului, stiu ca nu e peste tot la fel. noi stam la et 4/4 si nu platim partea comuna, adica tevile de la dalkia care trec prin casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare dalkia Mocanufiliz Mocanufiliz Buna ziua Am cumparat un apartament in vara anului 2013. Am vrut sa ma debransez de la sistemul de incalzire si apa calda de la asociatie ei m au trimis la ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)