avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Termen legal de returnare produse achizitionate online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Termen legal de returnare produse achizitionate online

Buna seara,
In data de 28.10.2013 am comandat online de la o firma din Piatra Neamt 6 buc. LED pt. iluminatul fatadelor de la Promenada Mall.In specificatia trimisa de cei de la firma vanzatoare este specificat ca aceste LED-uri sunt pt. iluminat fatade cladiri comerciale,etc.In data de 30.10.2013 am si platit proforma,dupa care ne-au sosit LED-urile.Dupa montajul acestora pe fatada mall-ului,ne-am dat seama ca sunt de putere prea mica,dar montajul l-am executat in data de 19.11.2013.I-am anuntat prin email ca dorim sa trimitem inapoi LED-urile,deoarece nu se potrivesc.Deatunci ne tot amana,ba ca ne trimit altele,etc.
CONCRET...mai pot face ceva... sa le returnez.sau altceva?
Merci
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:46, 11 Decembrie 2013
Termenul de returnare, fara invocarea vreunui motiv, pentru produsele comandate on-line este de 10 zile lucratoare de la data livrarii produselor.
Din cele relatate de Dvs, consider ca Dvs. ati achizitionat un produs fara sa-i studiati/ cunoasteti specificatiile tehnice.
In cazul in care specificatiile tehnice ale produsului erau prezentate, aveti posibilitatea de a solicita inlocuirea produsului, dara fara a putea obliga furnizorul in acest sens.
Daca sunteti persoana juridica nu beneficiati de dispozitiile legislatiei consumatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Control anpc in derulare pentru nerespectare factura proforma generata automat de sistem mail4me mail4me Buna ziua, am si eu o intrebare referitoare la un control OPC facut pe baza unei reclamatii ca am refuzat livrarea unor produse la pretul din factura ... (vezi toată discuția)
Ce legi reglementeaza returul banilor clientilor in comertul online astertix astertix Am achizitionat un produs de la o firma din Bucuresti prin intermediul internetului. In discutia preliminara, pe care o am salvata pe calculator, facandu-se ... (vezi toată discuția)