fiul nostru s-a nascut la Roma in august 2012 perioada in care eu lucram "in regula". din iulie 2013 ne-am intors definitiv acasa. intrebarea e daca acum mai pot face cerere pt alocatie, daca pot primi retroactiv, din ce stat si cum trebuie sa procedez. mentionez ca am facut E411 de doua ori fara nici un rezultat dupa care am dat o declaratie pe proprie raspundere la primarie unde mi s-a spus ca e posibil sa primesc alocatie din luna in care m-am intors in tara. va multumesc anticipat pt un eventual raspuns
art.6 din Legea nr.61/1993:
(1) Stabilirea dreptului de alocatie de stat pentru copii se face pe baza cererii si a actelor din care rezulta indeplinirea conditiilor de acordare a acestui drept.
(2) Cererea se face in numele copilului, de catre persoanele prevazute la art. 4 alin. (1)-(3).
(3) Dupa implinirea varstei de 14 ani, cererea se poate face si de catre copil, cu incuviintarea reprezentantului sau legal. (4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
.....
Alocație copii
Katalin13
Copilul a fost născut în Italia și la 2 ani familie a revenit în țară nu are venituri nici în țară nici în Italia dar primăria spune că nu are ... (vezi toată discuția)