avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Sponsorizare catre persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Sponsorizare catre persoana fizica

Societatea doreste sa sponsorizeze o persoana fizica pentru tratament boli grave ( cancer),in bani.
Ce documente justificative se intocmesc ? Contract de sponsorizare intre societate si persoana fizica ? si pe langa, ce mai trebuie intocmit sau ce documente trebuie sa depuna persoana fizica pentru a demonstra boala si ,eventual,daca este necesar,costul tratamentul?
Pot primi model formulare ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 23:20, 9 Decembrie 2013
Din punct de vedere juridic, potrivit OG 36/1998, mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoana fizica sau juridica numita mecena transfera, fara obligatie de contrapartida directa sau indirecta, mijloace financiare catre o persoana fizica, ca activitate filantropica cu caracter umanitar, pentru desfasurarea unor activitati in domeniile cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific.
In cazul mecenatului, beneficiarii pot fi numai persoane fizice, iar contractul de mecenat trebuie autentificat la notar.
Sa aveti un dosar care sa contina copii dupa actul de identitate, actele medicale, recomandarile primite de la specialisti, factura sau alte acte din care sa rezulte valoarea tratamentului medical sau aparaturii medicale pe care doriti s-o compensati financiar.
Multumesc. Se specifca undeva autentificarea la notar?
Art. 1 din og 36 din 1998
......
(4) Existenta si continutul actului de mecenat se dovedesc prin forma autentica, in care se vor specifica obiectul, durata si valoarea acestuia.
Ok. Multumesc pentru lamuriri.Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vs ctr mecenat horvay_attila horvay_attila Buna ziua, Intrebarea mea este legat de calculul pensiei alimentare ptr copii. Mai exact as vrea sa stiu exact care sunt veniturile care intra in calculul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile limitat ginnyy ginnyy Pot incadra la cheltuieli sociale (deductubile limitat) - ajutor pt boala grava acordat salariatului pt sotia (tratament cancer pt sotie)? sau aceste ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare sau mecenat? adrianabresug adrianabresug un furnizor al soc. noastre are un angajat cu probleme foarte grave de sanatate si doreste din partea firmei noastre un sprijin financiar cu varsare direct in ... (vezi toată discuția)