avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata la casa de pensii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata la casa de pensii

pentru un venit brut anual de 5000 lei trebuie sa platesc la casa de pensii?daca da cat?multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:00, 10 Decembrie 2013
Intrebarea e prea sumara. Trebuie sa precizati in ce calitate ati obtinut acel venit adica sunteti autorizat ca pfa/intreprindere individuala sau ati obtinut venitul pe contracte civile de prestari servicii sau de drepturi de autor?
sunt autorizat ca intreprindere individuala
La inceputul anului, in luna ianuarie, depuneti declaratia 600 cu venitul minim lunar asigurat in functie de care vi se va calcula contributia lunara la pensie care reprezinta plata anticipata. La sfarsitul anului, cand veti depune declaratia 200 cu venitul si cheltuielile realizate, se va face regularizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva androceul1948 androceul1948 Buna ziua, PFA ,am contract de colaborare,ce declaratie depun la fisc,si ce impozite platesc ca angajat.Impozitul pe venit ,sanatate ,somaj sunt retinute la ... (vezi toată discuția)
Plata cas si cass pt. venituri din activitati independente stefanelul stefanelul Buna ziua, Sunt o persoana fizica neautorizata care obtin venituri din activitati independente pe baza unui contract de prestari servicii de publicitate pe ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa maryana28 maryana28 Buna ziua! Mi am deschis un _PFA (magazin haine) si as vrea sa stiu ce autorizatii imi trebuie si de unde, ptr a deschide magazinul? Ce contributii, taxe, etc. ... (vezi toată discuția)