avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Dreptul la imagine
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Dreptul la imagine

Un persoana a pus pe internet un filmulet cu persoana mea, acel filmulet fiind negativ si care nu imi face placere, mai ales ca dupa vizionarea lui am primit comentarii cu injurii si alte vorbe urat la adresa mea din cauza persoanei care a pus filmul pe internet, cunosc persoana si vreau sa fac o reclamatie la politie, in ce categorie de incalcarea a dreptului se incadreaza daca ma puteti ajuta multumesc
Cel mai recent răspuns: AndreiEmil , utilizator 22:53, 9 Decembrie 2013
Depinde daca e jurnalist sau a servit interesul public prin publicarea filmului. Depinde in ce fel de loc a filmat (public sau la domiciliul dvs.). Depinde de faptul daca ati stiut ca sunteti filmat sau ati consimtit la filmare. Depinde daca v-a filmat el cu camera ascunsa sau v-ati filmat dvs. insiva cu webcamul.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
tgeorgescu, utilizator
Filmarea a fost in loc public, dar a fost publicata pe youtube fara acordu meu, plus de asta a fost publicata doar o parte, evident partea negativa, o data cu postarea de catre respectiva persoana mi s-au dus comentarii ce contin injurii. problema mea se incadreaza mai jos ?
Dreptul la demnitate: Orice persoană are dreptul la respectarea demnității sale. Este interzisă orice atingere adusă onoarei și reputației unei persoane, fără consimțământul acesteia ori fără respectarea legii.
Dreptul la propria imagine: Orice persoană are dreptul la propria imagine. În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfățișării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
AndreiEmil, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postare filmare online userboy userboy Buna seara! Vreau sa va intreb cum trebuie sa procedez cu un site public ca sa scoata o postare a unui filmulet care imi afecteaza imaginea (este o filmare ... (vezi toată discuția)
Ranirea grava a demnitatii personale. denisa90 denisa90 Un coleg de facultate mi-a zis de fata cu colegii ca \\\\"Vreau sa te fxxx pana cand iti sar masele din gura\\\\". Pot sa-l actionz in instanta? As avea ceva ... (vezi toată discuția)
Scandal filmari videoclip! ajutor! exe exe Bun deci am o problema care suna cam asa: Am filmat impreuna cu ai mei colegi un videoclip la piesa \\\\"E... - L....\\\\". Cantareata E. este reprezentata de ... (vezi toată discuția)