Un persoana a pus pe internet un filmulet cu persoana mea, acel filmulet fiind negativ si care nu imi face placere, mai ales ca dupa vizionarea lui am primit comentarii cu injurii si alte vorbe urat la adresa mea din cauza persoanei care a pus filmul pe internet, cunosc persoana si vreau sa fac o reclamatie la politie, in ce categorie de incalcarea a dreptului se incadreaza daca ma puteti ajuta multumesc
Depinde daca e jurnalist sau a servit interesul public prin publicarea filmului. Depinde in ce fel de loc a filmat (public sau la domiciliul dvs.). Depinde de faptul daca ati stiut ca sunteti filmat sau ati consimtit la filmare. Depinde daca v-a filmat el cu camera ascunsa sau v-ati filmat dvs. insiva cu webcamul.
Filmarea a fost in loc public, dar a fost publicata pe youtube fara acordu meu, plus de asta a fost publicata doar o parte, evident partea negativa, o data cu postarea de catre respectiva persoana mi s-au dus comentarii ce contin injurii. problema mea se incadreaza mai jos ?
Dreptul la demnitate: Orice persoană are dreptul la respectarea demnității sale. Este interzisă orice atingere adusă onoarei și reputației unei persoane, fără consimțământul acesteia ori fără respectarea legii.
Dreptul la propria imagine: Orice persoană are dreptul la propria imagine. În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfățișării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri.