Buna ziua!Mi-a venit acasa o somatie si un titlu executoriu pentru niste datorii din anii 2003 si 2004.La acestea 2 este si o foaie cu situatia financiara pe anii 2003/2004.In aceasta scrie ca mi-a venit o instiintare pe data de 12.07.2007 si somatia in data de 2.12.2013.
Aceste datorii se pot prescrie?Va multumesc!
Da, se prescriu in termen de 5 ani de la data de 1ianuarie a anului urmator celui pentru care datorati debitul respective pentru 2003, cursul prescriptiei incepe la 1 ian.2004 si se implineste la 31 dec.2009, iar pentru 2004 se implineste la 31 dec.2010. daca ati primit in 2007 o somatie de plata, aceasta a interrupt cursul prescriptiei, asa ca ar fi in termenul de executare, daca nu invocati perimarea (a trecut mai mult de 1 an de la data somatiei fara sa se efectueze alte acte in dosarul de executare)....success!
Prescrierea amenzilor
stedan
buna ziua .
numele meu este stefan si am o intrebare care nu stie nimeni sa ma lamureasca?
am amenzi de circulatie din 2004 pana in prezent in val de cca ... (vezi toată discuția)
Prescriptiile
aadrian74
Bună,îmi poate spune cineva care sunt situaţiile in care impozitul pe venituri din activ comerciale se prescrie...sau poate e mai simplu prez situaţiei in ... (vezi toată discuția)
Somatie
gabydutescu
Buna ziua!Ma numesc Dutescu Gabriel Constantin, am primit pe data de 07-01-2010 o recomandata prin posta in care se afla o somatie de plata si un titlu ... (vezi toată discuția)