avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prescrierea amenzilor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prescrierea amenzilor

buna ziua .
numele meu este stefan si am o intrebare care nu stie nimeni sa ma lamureasca?
am amenzi de circulatie din 2004 pana in prezent in val de cca 2400 lei.
primesc cam de 2 ori pe an instiintare de la primarie suma care o am de plata.
la ultimul loc de munca au primit scrisoare de la primarie sa-mi puna poprire pe salariu.
in concluzie intrebarea mea este dupa cat timp se prescriu aceste amenzi?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 18:23, 21 August 2010
Dacă finantele iti tot fac instiintari si somatii de plata, niciodata. Mereu le vei avea in debit la primarie si daca vei avea nevoie de ceva de la ei te vor conditiona sa le platesti.Termenul de prescriere este de 5 ani doar daca organul fiscal nu face niciun demers pentru recuperarea banilor. Insa cum spuneti ca v-au venit instiintari, termenul de prescriptie curge iar de la instiintare.
Exemplu: ai luat amenda in 1aprilie 2004, daca pana in 1 aprilie 2009 nu ti-a venit nimic acasa atunci amenda se prescrie. Dacă pe data de 31 martie 2009 primaria iti trimite somatie de plata, atunci termenul curge in continuare 5 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
eugen68octavian, utilizator
Daca v-au pus poprire pe salariu , inseamna ca s-a dispus executarea silita .
Termenul de prescriptie este de 5 ani conform c.pr.fiscala si se sfarseste la 31 decembrie al celui de-al cincilea an ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presciere amenzi contraventionale okremus okremus Trebuie sa recunosc ca n-am fost prea cuminte in anul 2004.Am adunat 26 amenzi contraventionale(de circulatie)..Intrebarea mea e : daca si cand se prescriu ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi contraventionale aplicate conform legii nr. 61/1991 vivi678 vivi678 BUNA ZIUA! Incepand ca anul 2004 am acumulat mai multe amenzi la legea 61/91.Am auzit ca acestea se mai si prescriu dar nu stiu dupa cat timp si in ce ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda circulatie eugenia36 eugenia36 Sotul meu a avut o masina pina in 2008 pe care a vandut-o fara sa isi faca radierea de pe numele lui.In perioada 2004-2008 a primit amenzi de circulatie pe ... (vezi toată discuția)