avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua ! Am rugamintea sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac in cazul meu, am fost angajat la o firma particulara lucrand 5 zile ( 11.11.013 - 15.11.2013 ),nesemnand nici un fel de contract de munca ,sau cel putin protectia munci ceea ce ma determinat sa plec cu data de 16.11.2013.Mentionez ca se lucra 30 de zile din 30 fara libere.De atunci si pana in prezent ma tot suna si ameninta sa vin sa semnez contractul ca sunt nemotivat,eu explicandu-le ca nu mai vin sa imi plateasca cele 5 zile lucrate la ei.Imi pot recupera bani pe cele 5 zile ! Ce sfaturi imi puteti da sa urmez pasi legali. VA MULTUMESC DIN SUFLET !
Cel mai recent răspuns: codrutz2007 , utilizator 11:58, 10 Decembrie 2013
Nu prea va puteti recupera banii pentru ca ati lucrat la negru si sunteti pasibil de 500 lei amenda. Dar, daca insistati puteti sa faceti o plangere la ITM si angajatorul va fi pasibil de 10.000 lei amenda, dar va dati seama ca acolo nu veti mai lucra (din ce scrieti se pare ca nici nu prea merita).
@ codrutz2007

Banii pentru munca la negru sunt foarte greu de obtinut.

In acest sens, depuneti o sesizare la ITM pentru a se constata daca ati avit sau nu raportul de munca si in functie de raspunsul primit veti actiona in consecinta.
Multumesc mult pt.raspuns. Nici nu am de gand sa revin la acel loc de munca. Ma framanta si altceva,imi poate semna contractual de munca in locul meu ca,sa stea la adapost,tot imi spune ca sunt nemotivat.Multumesc .
Firma doreste sa incheie contract de munca, intrucat doar in aceasta forma veti putea fi platit, fara judecata.
Sa intelegem ca dvs. ati luat decizia de a pleca, intrucat nu vi s-a incheiat contract de munca. Ce anume ati dori in continuare, plata pe cele cinci zile lucrate si/sau incheiere contract de munca?
Ma gandesc ca se poate solutiona acest mic conflict fara interventia instantei de judecata, e mai ieftin si mult mai rapid.
codrutz2007 a scris:

...Ma framanta si altceva,imi poate semna contractual de munca in locul meu ca,sa stea la adapost,tot imi spune ca sunt nemotivat.Multumesc .

Exista aceasta posibilitate ca in locul dvs sa semneze altcineva, insa in acest caz se savarseste o fapta de natura penala - fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Totusi, depuneti sesizarea la ITM si veti vedea daca ati avut sau nu c.i.m.

Alte discuții în legătură

Sesizare itm - salarii la negru mimi.ivascu mimi.ivascu Buna ziua, In cazul in care angajatul unei firme denunta firma in cauza pentru acordarea salariului la negru, angajatul este pasibil de vreo amenda? Unde ... (vezi toată discuția)
O lamurire Stef12345 Stef12345 Am lucrat aproape 3 saptamani la o firma {grup7} ca merchandiser la carrefour, fiind platita pe zi cu 28 de lei, fiind o suma f mica pt cata munca depuneam,.Nu ... (vezi toată discuția)
Nevoie urgenta de un sfat ! mariusalexandru92 mariusalexandru92 Buna ziua , Am lucrat timp de 2 ani la o companie . Fiind cunostinte (locuiam in zona) , la inceputul colaborarii am rugat patronul sa imi inmaneze contractul ... (vezi toată discuția)