avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVENIRE la concediul de crestere al copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVENIRE la concediul de crestere al copilului

Am inceput serviciul (pe 10 noiembrie 2008) inainte de a se termina perioada de 2 ani oferita pentru cresterea copilului. Copilul l-am dat la cresa si de atunci am fost internati deja de 2 ori la spital. As vrea sa reiau concediul de crestere al copilului, dar exista o problema: sunt gravida in 11 saptamani, copilul urmand a se naste cam la o luna dupa terminarea concediului (in octombrie 2009). Voi mai beneficia de indemnizatie si la al doilea copil? Pot intra in concediu prenatal dupa terminarea concediului de crestere al copilului?
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 14:33, 6 Aprilie 2009
andicik a scris:

Am inceput serviciul (pe 10 noiembrie 2008) inainte de a se termina perioada de 2 ani oferita pentru cresterea copilului. Copilul l-am dat la cresa si de atunci am fost internati deja de 2 ori la spital. As vrea sa reiau concediul de crestere al copilului, dar exista o problema: sunt gravida in 11 saptamani, copilul urmand a se naste cam la o luna dupa terminarea concediului (in octombrie 2009). Voi mai beneficia de indemnizatie si la al doilea copil? Pot intra in concediu prenatal dupa terminarea concediului de crestere al copilului?

N-ar trebuit sa folosim niciodata cuvintele "problema" si "gravida" in aceiasi propozitie. Chiar daca, din pacate, in anumite cazuri nu este considerat asa, un copil ar trebui sa fie intordeauna un motiv de bucurie ;)
Da, puteti sa va luati restul de concediu pentru cresterea copilului si apoi sa intrati in concediu de maternitate, dupa care sa intrati in concediu pentru cresterea celui de-al doilea copil. Pentru primul copil puteti cere recalcularea indemnizatiei (dupa noul model de calcul cu 85% din venituri daca va avantajeaza) insa pentru al doilea copil veti avea 600 lei indemnizatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al doilea concediu de creștere a copilului Monica-gmn Monica-gmn Bună seara, sunt mămică unei fetițe de 1 an și 9 luni și sunt însărcinată în 4 luni jumătate. Am optat la prima sarcina sa stau 2 ani acasă cu ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere al 2-lea copil mimimedia mimimedia In data de 20 iunie 2016 copilul face 2 ani, deci ar trebui sa reiau activitatea pe 20 mai 2016. Sunt insarcinata si voi naste pe 31 iulie 2016. Voi face ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Nora.dana Nora.dana Buna ziua, Am aflat ca sunt gravida, iar contractul meu de munca se incheie cu 90 de zile inainte de data nasterii. Pot sa beneficiez de concediu prenatal? Si ... (vezi toată discuția)