In septembrie 2004 am facut un contract de credit. Am platit ratele pana in decembrie 2005, cand sotul meu a decedat, am vandut casa si am plecat in strainatate. In 2006 noul propietar a primit de la banca o instiintare cu suma ramasa de plata pe numele meu. I s-a comunicat bancii in scris ca nu mai am acest domiciliu de noul propietar. In decembrie 2013, deci dupa 7 ani, la aceiasi adresa s-a primit o oferta financiara speciala de la o societate de Colectare Recuperare Creante, care cere platirea unei sume de trei ori mai mare decat suma ramasa restanta, spunand ca fara NICI UN DEMERS PREALABIL un executor judecatoresc va trece la executarea silita asupra bunurilor imobile si mobile(bunuri care nu mai sunt in posesia mea). Vreau sa stiu daca dupa 7 ani nu a intervenit prescriptia, daca executorul poate sa faca o executare silita fara o sentinta judecatoreasca, daca pot sa execute imobilul care nu este al meu, eu nemaiavand nici un bun in tara. (suma de executat este de 6.598 Ron). Multumesc.
Firma preia prin cesiune toate drepturile creditorului, in baza contractului de credit va calculeaza penalitati pt neplata la timp, apoi nu firma va executa, ci vor apela la un executor.
Bun,firma de recuperare apeleaza la un executor dar acesta pe ce face dosarul de executarea silita daca nu exista o hotarare definitiva si irevocabila data de o instanta, instanta care stabileste legalitatea actelor depuse de firma de recuperare, daca sunt in termen si nu este prescris (creditul a fost facut in 2004). Spuneti-mi daca pana la obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile si a unui dosar de executare au voie sa te ameninte, sa te hartuiasca, sa stea de vorba cu vecini si sa te denigreze, sa lipeasca pe usa diferite hartii cu somatii dar nesemnate si nestampilate in loc sa mearga legal in instanta?
Nu e nevoie de vreo hotarare a instantei, contractul de credit constituie titlu executoriu, pt punerea lui in executare nu e nevoie decat de incuviintarea instantei, iar aceasta pt a-si da incuviintarea nu analizeaza daca dreptul creditorului e prescris, ci dvs pe calea contestatiei la executare invocati prescriptia.
Pt alte neplaceri .. cu ce va amenninta ? ca va executa silit daca nu platiti ? Asta nu e amenintare in sensul legii, si nici hartuire nu e daca e un interes legitim.
In ce priveste denigrarea.. ati putea sa ii actionati in judecata sa le cereti daune.
Asteptam un raspuns de la un avocat nu de la cineva care isi da cu parerea... Da banca prin contractul incheiat cu mine putea sa treaca la executarea silita, dar banca a cesionat, (fara acordul meu in scris astfel ca cesionarea este lovita de nulitatea absoluta si este ilicita conf. BNR), creditul unei firme de recuperare creante deci un SRL si nu are acreditare in materie bancara, deci o executare silita se poate efectua numai in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile conf. art 372. Deci aceasta soc. de recuperare creante nu deschid actiune in instanta pt. ca este ilegal, termenul este perimat dupa 10 ani si de aceia au trecut la amenintari, hartuire.
Asteptati atunci raspuns de la un avocat!
nu e perimat, dreptul lor e prescris de-a binelea, insa prescriptia o constata instanta, v-am zis din primul mesaj sa nu ii luati in seama.
In rest, in mesajul de mai sus ati postat numai aberatii. Pt cesiune nu e nevoie de acordul dvs si srl -ul nu are nevoie de vreo acreditare, de executat nu va executa srl-ul , ci executorul la cererea creditorului etc, etc.
Executare silita
camy20
am primit de la ce de la Ekos o somatie,prin care sunt atentionata ca in termen de o zi o sa fiu executata sillit pt neplata unei datorii le con in val de 300 ... (vezi toată discuția)