avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

In septembrie 2004 am facut un contract de credit. Am platit ratele pana in decembrie 2005, cand sotul meu a decedat, am vandut casa si am plecat in strainatate. In 2006 noul propietar a primit de la banca o instiintare cu suma ramasa de plata pe numele meu. I s-a comunicat bancii in scris ca nu mai am acest domiciliu de noul propietar. In decembrie 2013, deci dupa 7 ani, la aceiasi adresa s-a primit o oferta financiara speciala de la o societate de Colectare Recuperare Creante, care cere platirea unei sume de trei ori mai mare decat suma ramasa restanta, spunand ca fara NICI UN DEMERS PREALABIL un executor judecatoresc va trece la executarea silita asupra bunurilor imobile si mobile(bunuri care nu mai sunt in posesia mea). Vreau sa stiu daca dupa 7 ani nu a intervenit prescriptia, daca executorul poate sa faca o executare silita fara o sentinta judecatoreasca, daca pot sa execute imobilul care nu este al meu, eu nemaiavand nici un bun in tara. (suma de executat este de 6.598 Ron). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ghitac , utilizator 12:40, 25 Iunie 2014
Am in fata o circulara a BNR-lui catre toate bancile din Romania si printre altele scrie ca deoarece numai bancile pot da credite avand un monopol legal pt. mentinerea stabilitatii sistemului financiar-bancar, deci o banca nu poate sa cesioneze creditele neperformante unui SRL care nu este supus normelor si controlului BNR si nici legislatiei bancare. Iar noul creditor un SRL si debitorul initial capata o alta natura juridica, de aceea, cesiunea, care modifica contractul initial, banca are nevoie de acordul scris al debitorului, altfel cesiunea este lovita de nulitate absoluta si operatiunea este ilicita. BNR stie de aceste cesionari, dar pt. ca bancile isi mai recupereaza din bani, tace, ca doar suntem in Romania. Dar cati romani stiu de aceasta circulara pt. a trage la raspundere banca? Si cand ai credite nereturnate si intarzieri mari folosesti toate tertipurile sa nu mai dai ochii cu ei.
Vreau sa stiu daca un contract de credit de nevoi personale reprezinta titlul executoriu, desi nu este specificat expres in contract "acest contract este titlul executoriu" si intr-un capitol al contractului este scris clar ca orice "litigiu se supune spre solutionare instantelor judecatoresti de drept comun". Deci la o executare se merge pe titlul executoriu care nu exista, sau pe ce scrie in contract si se merge pe o sentinta data de o instanta.
c_dobrescu a scris:

Vreau sa stiu daca un contract de credit de nevoi personale reprezinta titlul executoriu, desi nu este specificat expres in contract "acest contract este titlul executoriu" si intr-un capitol al contractului este scris clar ca orice "litigiu se supune spre solutionare instantelor judecatoresti de drept comun". Deci la o executare se merge pe titlul executoriu care nu exista, sau pe ce scrie in contract si se merge pe o sentinta data de o instanta.

Contractul de credit este titlu executoriu pentru ca asa este prevazut de lege ci nu pentru ca scrie sau nu in contract. Si da, se merge la o executare pe un contract de credit si pe o incheiere data de o instanta (o mai dau in bara si instantele uneori cand vine vorba de titluri executorii dar in cazul contractelor de credit chiar nu prea au cum sa greseasca).
Incercati sa va focusati pe termenul de prescriptie si nu pe caracterul executoriu al contractului pentru ca veti pierde..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita camy20 camy20 am primit de la ce de la Ekos o somatie,prin care sunt atentionata ca in termen de o zi o sa fiu executata sillit pt neplata unei datorii le con in val de 300 ... (vezi toată discuția)
Credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari ancaoanaa ancaoanaa buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut ... (vezi toată discuția)
Amenintari firma de recuperare chitoiu chitoiu Servus tuturor! Am avut un credit din care am mai ramas de plata cu o suma , iar in urma cu 4 ani si jumatate nu am mai putut platii . De o buna bucata de timp ... (vezi toată discuția)