avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Procedura suma primita ramburs de la curier
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Procedura suma primita ramburs de la curier

Buna ziua,

Cum se procedeaza in cazul in care un SRL vinde un produs unei persoane fizice, expedierea facandu-se prin curier iar plata produsului facandu-se ramburs, curierul aducand banii in plic societatii.

Se emite factura catre cumparatorul persoana fizica, banii primiti de la curier se trec in registrul de casa insa singurul document de care se dispune este AWB-ul firmei de curierat. Trebuie facuta chitanta catre curier?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
sevenx, utilizator
Cel mai recent răspuns: sevenx , utilizator 12:00, 17 Decembrie 2013
daca primiti banii in plic trebuie sa scoateti bon fiscal ca sa inchideti factura cu bonul
noi puneam in plic si factura si bonul fiscal si le trimiteam la client
acum lucram cu cont colector, banii intra in banca si emitem doar factura
Pai legea zice ca emit bon daca vand direct catre persoane fizice, mai putin incazul in care livrarea se face prin curier.
exceptie:

i) comertul cu amanuntul prin comis -voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectua te de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda;

exact. In cazul de fata fiind comis-voiajor
exceptie comis voiajor <cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectua te de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda>

deci se da bon daca se face livrare de bunuri la domiciliu de catre magazin prin comis voiajor
pe baza de comanda

Alte discuții în legătură

Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)
Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)