avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire CIM/determinat - limitat la 3
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire CIM/determinat - limitat la 3

In urma unui control ITM la un angajator care avea contracte incheiate pe perioada determinata, inspectorul ITM a specificat faptul ca nu avem voie sa facem mai mult de 3 prelungiri unui contract incheiat pe perioada determinata (a lasat si masura in acest sens). In noul Cod al muncii stiu ca nu exista nicio prevedere care imi limiteaza numarul de prelungiri de contract. Limita exista in ceea ce priveste incheierea a 3 contracte determ succesive. Acesta e raspunsul pe care l-am pregatit eu. Spuneti-mi va rog cine are dreptate.

1. Referitor la pct. 1 din planul de masuri, fac mentiune asupra faptului ca art. 82 alin (4) din Legea 53/2003 (Codul Muncii) face referire la interdictia de a incheia 3 contracte de munca succesive intre aceleasi parti, fiind vorba de contracte de munca distincte, nu prelungiri ale contractelor de munca incheiate pe perioada determinata. Mentionam ca S.C. ___________S.R.L. nu a incalcat prevederile acestui articol, intrucat in varianta republicata a Codului Muncii nu exista restrictii cu privire la prelungirile de contracte de munca pe perioada determinata in interiorul a 36 luni – perioada maxima pe care poate fi incheiat un contract de munca cu durata determinata. Actualul cod al muncii chiar a eliminat pragul celor 2 prelungiri consecutive, nefacandu-se referire asupra unui numar limitat de prelungiri in interiorul termenului prevazut de lege. In sustinerea afirmatiilor de mai sus, invoc art. 82 alin 3 din Codul Muncii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 16:26, 10 Decembrie 2013
Dvs aveti dreptate si nu inspectorul ITM.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe durata determinata aijin aijin Buna ziua. As dori sa stiu care sunt sanctiunile in cazul in care un contract pe durata determinata este prelungit de mai mult de 3 ori?( cate 3 luni) (vezi toată discuția)
Diferenta dintre incheierea a 3 cim succesive si/ sau prelungirea prin act aditional a aceluiasi contract in interiorul perioadei de 36 de luni Herra_ Herra_ [quot]De cate ori poate fi prelungita durata determinata a unui CIM? 4 Legiuitorul a inteles sa reglementeze prelungirea contractului ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)