avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare autoturism

Buna ziua,

Am o nelamurire in legatura cu procesul de vanzare al unui autoturism. Concret, daca se indeplinesc primele etape (incheiere contract vanzare-cumparare si radierea la fisc) insa noul proprietar nu inmatriculeaza masina pe numele lui, care sunt consecintele pentru vechiul proprietar al carui nume o sa apara in continuare in certificatul de inmatriculare?

Noul proprietar probabil ca nu va inmatricula masina, pe de o parte din cauza taxei, pe de alta parte deoarece doreste sa o modifice, sa o faca electrica, si probabil ca vrea sa faca RAR, ITP, RCA o singura data, dupa ce a facut modificarile si e gata sa o inmatriculeze.

In conditiile astea, vechiul proprietar, inscris inca in certificat, va primi amenzile de circulatie sau poate fi tras la raspundere de politie pentru ca a instrainat masina care a fost implicata intr-un eventual accident? Mai mult, odata ce masina va fi modificata si nu va mai fi conform specificatiilor din certificatul de inmatriculare, vechiul proprietar poate fi acuzat de ceva? Repet, in conditiile in care se face contract de vanzare-cumparare si se radiaza masina de la fisc, pentru a nu mai plati impozit.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
QED, utilizator
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 00:50, 12 Decembrie 2013
Daca vanzatorul ,in termenul legal prevazut finalizeaza procedura de radiere auto,nu va suporta eventualele consecinte datorate incalcarii regulilor de circulatie pe drumurile publice sau datorita modificarilor operate de cumparator asupra auto

ce se intelege prin "procedura de radiere"? este vorba de scoatea de la fisc sau radierea la politie?
Radierea de la politie
Ma scuzati ca insist. Procedura la care va referiti este aceasta?

În cazul în care deţinătorul nu mai doreşte menţinerea vehiculului în circulaţie
[ link extern ]

Dupa realizarea acestei proceduri, noul proprietar va putea inmatricula masina pe numele lui?

Vad ca se cere "Copia unui document care atestă deţinerea unui garaj, teren, curte, parcare, unde va fi depozitat vehiculul respectiv". In locul acestuia nu se poate depune contractul de vanzare cumparare, prin care se arata ca masina e in proprietatea altcuiva (deci nu mai e nevoie de spatiu de depozitare)?
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
QED, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism QED QED Buna ziua, Suntem in proces de vanzare a unei masini care e inmatriculata pe numele tatalui meu. Cel cu care ne-am inteles sa o cumpere a lasat de inteles ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)