@
Mika05
- Poate sa-mi dea un nou avertisment sau vreo sanctiune in aceasta perioada si daca da, ce impact ar putea avea dat fiind ca mai exista un avertisment din iunie pe care nu l-am contestat deoarece, la acel moment, mi se spusese ca la 1.09.2013 ma voi putea transfera si, deci, m-am gandit sa nu expun compania unui proces
Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi
ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
- In avertismentul anterior, functia mea este trecuta gresit; mai este valabil?
Atata timp cat nu a fost anulata de catre instanta de judecata, decizia de sanctionare este valabila.
Sanctiunea disciplinara se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest termen. Radierea sanctiunilor disciplinare se constata prin decizie a angajatorului emisa in forma scrisa.
- Cum as putea sa ma apar in acest moment, deoarece situatia a scapat de sub control si, din cate stiu, hartuirea morala/mobbing nu este sanctionata de legea romaneasca
Persoanele hărțuite se pot adresa și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care este autoritatea de stat în domeniul discriminării.
Angajaţii se pot adresa şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, inspectorii de muncă fiind obligați, să păstreze confidențialitatea oricărei reclamații și să nu dezvăluie conducătorului persoanei juridice și persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul că inspecția a fost efectuată ca urmare a unei reclamații.