avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen apel - data de la care curge termenul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen apel - data de la care curge termenul

buna ziua!
cine ma poate ajuta cu o problemajuridica, intr-un proces avand ca obiect ordonanta presidentiala, la ultimul termen nu am putut veni, motivat de faptul ca lucram, am cerut amanare, totusi instanta nu a tiunut cont de acest aspect, nici nu aveam de unde sa stiu caq este ultimul termen.
la cateva zile am primit incheierea., pe care scrie "....apel in 5 zile de la pronuntare.."
as vrea sa stiu, in acest caz, termenul de 5 zile, pentru depunere apel, incepe de la comunicarii (data la care am primit incheierea prin posta), sau de la data poronuntarii sentintei.
ce lege se aplica in acest sens?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionutandrei1985 , utilizator 11:18, 13 Decembrie 2013
codul de procedura civila....daca a mentionat de la pronuntare, termenul de apel nu curge de la comunicare, ci din ziua pronuntarii.
si totusi daca fac dovada lipsei la termen, si mai ales ca nu aveam de unde sti ca e ultiumul termen, cum pot face apel ?ar fi trebuit sa imi fe comunicate in termen motivele incheierii.
Art. 999 Calea de atac in procedura ordonantei presedintiale

Alin(1) Dacă prin legi speciale nu se prevede altfel, ordonanţa este supusă numai apelului în termen de 5 zile de la pronunţare, dacă s-a dat cu citarea părţilor, şi de la comunicare, dacă s-a dat fără citarea lor.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen luare cunostință a hotărârii. Just-drept Just-drept Termenul comunicarii hotararii civile se ia in considerare de la data comunicării prin poșta română, prin aplicarea ștampilei a poștei pe plic sau de ... (vezi toată discuția)
Recurs ordonanta presedintiala aidu aidu Termenul de 5 zile pt recurs curge de la data pronuntarii. Dar eu nu stiu motivarea instantei de respingere a cererii de ordonanta presedintiala. Prin ... (vezi toată discuția)
Masuri ordonanta presedintiala Mirrella P. Mirrella P. 1. Ce trebuie sa fac si cui trebuie sa ma adresez pentru ca masurile temporare, evident, ale unei ordonante presedintiale sa inceteze, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)