avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Masuri ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Masuri ordonanta presedintiala

1. Ce trebuie sa fac si cui trebuie sa ma adresez pentru ca masurile temporare, evident, ale unei ordonante presedintiale sa inceteze, in conditiile in care cauzele care au dispus acele masuri nu se mai regasesc?

2. Ce inseamna 5 zile de la pronuntare daca aceasta s-a dat cu citarea partilor sau de la comunicare daca aceasta s-a dat fara citarea partilor? Pentru ca, in cazul meu particular, s-a dispus o masura, eu habar n-am avut ce masura s-a dispus, ordonanta intr-adevar fiind judecata cu citarea partilor, nu insa si pronuntarea, care s-a dat a doua zi de cand s-a judecat, dar la comunicare am aflat ca... aveam 5 zile termen de la pronuntare sa depun apel. Am depus apel in 5 zile de la comunicare. Ce se mai poate face in situatia data? Pentru ca eu habar nu am avut ca trebuie sa depun in cinci zile de la o pronuntare pe care nu am cunoscut-o si la care nu am participat in sedinta publica apel. Astept un raspuns urgent, pentru ca luni este fixat termenul de judecare a apelului. In caz ca se respinge pe considerente de tardivitate, as vrea sa stiu ce varianta legala mai pot avea pentru ca masura temporara dispusa sa inceteze. Va multumesc.
Termenul de apel in cazul ordonantei presedintiale date cu citarea partilor este de 5 zile de la pronuntare, adica apelul se declara si se motiveaza in cele 5 zile de la pronuntare, iar modul de calcul al termenului este cel prevazut de disp.art.181 c.proc.civ. al. 2 si 4 dupa caz.
Art. 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
..........................
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
...........................
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.

Atata vreme cat procedura de citare a fost legal indeplinita,deci a fost citata ( cam asta se intelege din ce spuneti), aveati posibilitatea sa va informati asupra modalitatii de aparare ,a consecintelor admiterii unei astfel de hotarari, precum si a caii de atac care poate fi exercitata.
In plus aveati obligatia sa intrebati a doua zi la arhiva instantei sau sa urmariti pe portalul instantei care este solutia instantei .
Apelul va fi respins ca tardiv formulat, iar hotararea instantei de fond va ramane definitiva la data pronuntarii instantei de apel.
Mirrella P. a scris:

1. Ce trebuie sa fac ... in conditiile in care cauzele care au dispus acele masuri nu se mai regasesc?


Mai exact la ce anume va referiti?
Nu ne-ati povestit nimic legat de situatia de fapt si obiectul ordonantei.
Deci este vorba despre suspendarea unui site pe motiv ca am adus calomnii primarului. Care site nu era numai in legatura cu primarul. Vreau sa scot tot ceea ce avea legatura cu persoana in cauza si sa-mi lase in pace sa functioneze pe Internet site-ul. Dar nu cred ca are importanta obiectul cauzei neaparat. Eu vorbesc despre procedurile legale.

Cat priveste citarea, am fost legal citata la termene, dar art 999 Cod Procedura Civila spune clar: "Daca prin legi speciale nu se prevede altfel, ordonanta este supusa numaiapelului in termen de 5 zile de la pronuntare, daca s-a dat cu citarea partilor si de la comunicare, daca s-a dat fara citarea lor". OR, PRONUNTAREA NU S-A DAT CU CITAREA PARTILOR. Inteleg eu bine limba romana? De la pronuntare daca s-a dat cu citarea partilor... Cine sa se dea? Pronuntarea, nu? Pronuntarea este subiectul, nu-i asa? Eu inteleg asa: daca pronuntarea s-a facut in sedinta publica cu citarea partilor, atunci au luat cunostinta de solutie, nu ca sa ma interesez eu la arhiva ca altfel nu mai am nicio cale de atac, dar de comunicat nu s-a comunicat nimic, nu mi s-a adus la cunostiinta nimic in sedinta publica.

In mod normal, potrivit art. 996 Cod Procedura Civila, masura inceteaza odata cu solutionarea fondului, dar procesul de fond este unul deosebit de complex, in care vor fi citati vreo 30 de martori, nu stiu ce. intrebarea mea era daca mai poate exista si o alta varianta prin care sa arat ca domeniul de Internet este al meu, proprietate cumparata de mine si ca atare sa il folosesc pentru alte activitati fara nicio legatura cu persoana reclamantilor. Ca similaritate, e ca si cum, n-ai mai putea sa intri in locuinta ta, proprietate personala doi, ani, trei ani, pe motiv ca la un moment dat, in locuinta ta s-au gasit si lucruri apartinand reclamantilor. Adica e o porcarie pur si simplu, dar ce variante legale am sa combat idiotenia asta? Bine, in afara de CEDO, pentru ca oricum o sa ma adresez acolo.


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu exista pronuntare cu citarea partilor, ci doar solutionare ordonantei cu citarea partilor sau nu, asa cum prevede art.999 c.proc.civ.
(4) Pronuntarea se poate amana cu cel mult 24 de ore, iar motivarea ordonantei se face in cel mult 48 de ore de la pronuntare.
Prin urmare de exemplu-azi ma judec, iar maine aflu pronuntarea sau poimaine dupa caz, daca a fost amanata pronuntarea o zi.
Cum aflu pronuntarea-am explicat deja.



Atunci pot deschide o alta actiune de ordonanta presedintiala in care sa imi revendic domeniul de Internet si utilizarea acestuia? Deci ce pot sa fac practic pentru ca acest domeniu care este proprietatea mea sa poata fi folosit din nou?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala mp36 mp36 Am depus in instanta o ordonanata presedintiala pentru program vizitare minor iar judecatoria in cauza mi-a admis-o.Fosta sotie, nemultumita a facut apel la ... (vezi toată discuția)
Recurs ordonanta presedintiala Bograv Bograv Cum pot depune recurs la o hotarare pe ordonanta presedintiala, comunicarea scrisa a hotararii am primit-o pe data 24.04.2013 iar pronuntarea a fost in data in ... (vezi toată discuția)
Ordonanța președințială Ahirghiligiţei Ahirghiligiţei Buna ziua! Am deschis proces pentru custodia minorului si în același timp k ordonanța președințială pentru a putea părăsi tara 1 luna. Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)