avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somajul se considera vechime in munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somajul se considera vechime in munca?

Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:42, 6 Aprilie 2009
Conform prevederilor art. 48 din legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj,
(1) Beneficiarii de indemnizaţie de şomaj sunt asiguraţi în sistemul asigurărilor sociale de stat şi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi beneficiază de toate drepturile prevăzute de lege pentru asiguraţii acestor sisteme.
(2) Contribuţia pentru asigurările sociale de stat şi contribuţia pentru asigurările sociale de sănătate se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se virează caselor de asigurări respective de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.
(3) Drepturile de asigurări sociale de stat ale persoanelor beneficiare de indemnizaţie de şomaj se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat.
Mai studiati si Lege nr. 1 din 01/07/1991
privind protectia sociala a somerilor si reintegrarea lor profesionala
Monitorul Oficial nr. 266 din 12/30/1991
E abrogata odata cu aparitia Legii nr. 76/2002. Acest post se repeta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiilor la (pentru) pensie florianpop florianpop In perioada 01-mai-2001/26-ian-2002 , am fost somer. doresc sa stiu daca am beneficiat de plata CAS...........(legea 76/2002). Va multumesc. Florian P. (vezi toată discuția)
Somajul se considera vechime in munca? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarele intrebari: - se considera somajul vechime in munca si unde este reglementat acest lucru? - daca am fost somer pot ... (vezi toată discuția)
Somajul si asigurarile de sanatate sosonel sosonel Daca sunt somer, cum pot face sa am si eu asigurare de sanatate trebuie sa platesc o taxe ceva???? (vezi toată discuția)