avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

O firma care-mi datoreaza mai multi bani este in stare de insolventa.Acea firma are mai multe datorii la alti creditori; La Avas, la o banca .Nu mai are nici un bun pe acea firma deoarece si-a trecut toate bunurile pe alte firme tot ale lui.Pentru banca si avas doreste sa fac un angajament de plata. Pentru mine ca si firma nu doreste sa faca nimic.Se poate sa faca un angajament doar pentru avas si banca_? Sau va fi obligat de lichidator sa faca angajament pentru toti creditorii? Cum pot sa-l trag la raspundere sau cum il pot obliga sa-mi plateasca datoria?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena Magdalena Budaca , Avocat 09:16, 7 Aprilie 2009
Din pacate nu il puteti obliga nici dvs nici lichidatorul.
Cum adica si-a trecut bunurile pe alte firme? De ce nu ataca lichidatorul aceste contracte? Nu il puteti obliga, dar daca vrea sa isi inchida procedura de faliment, nu o poate face decat daca isi plateste si creanta fata de firma dvs.
Adunarea creditorilor prin comitetul credtorilor poate cere anularea vanzarilor frauduloase...si astfel veti putea aduce bunurile inapoi in averea debitoarei. Totodata, daca administratorul judiciar a constatat ca prin masurile prevazute de art. 138 din legea nr. 85/2006 administratorul social sau alte persoane din societate au contribuit la ducerea societatii in starea de insolventa poate solicita antrenarea raspunderii materiale a acestora. Daca administratorul judiciar a omis sa se pronunte cu privire la antrenarea raspunderii materiale a persoanelor culpabile, adunarea creditorilor prin comitetul creditorilor poate solicita judecatorului sindic.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in raspundere - administrator societate srl Alina Alina Alina Alina Buna ziua, sunt novice in domeniu si as vrea sa ma ajutati cu urmatoarea speta In 2008 o societatea cu care am desfasurat relatii contractuale de natura ... (vezi toată discuția)
Inchiderea procedurii simplificate a insolventei ginacoseru ginacoseru BUNA ZIUA TUTUROR! am nevoie neaparat de cateva sfaturi! lucrez la o societate care distribuie materiale de constructii. unul din clientii noastri (o societate ... (vezi toată discuția)
Problema cu creanta, desi e castigata DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Problema pe care v-o expun ar fi urmatoarea. Am dat in judecata o firma, pentru un debit de 6000 , am mers pe somatie de plata. Am castigat si ... (vezi toată discuția)