avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Extindere asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Extindere asociatie

Daca o scara de bloc, cu contori pentru toate serviciile, doreste sa se mute de la o asociatie de proprietari la alta , ce formalitati trebuiesc facute?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:38, 12 Decembrie 2013
Nu are importanta daca o asociatie are sau nu are contorizate toate utilitatile sau serviciile. De altfel este si imposibil sa fie totul contorizat, dar trecem peste acest aspect.
Pentru ca o scara de bloc sa se uneasca, sa adere la o alta scara sau la un alt bloc, sa fie in aceeasi asociatie cu cealalta, este nevoie sa se constituie o alta asociatie de proprietari.
Asta inseamna adunare generala pe scara care vrea sa se lipeasca, adunare generala in asociatia care-i va primi, adunare generala comuna....
In aceste adunari generale se incheie procese verbale, se ia acordul proprietarilor pe baza de semantura, tabele cu datele personale, copii ale actelor de proprietate, statut nou aprobat, acord de asociere individual si colectiv aprobat, alegerea unui comitet in care as fie membrii din ambele parti...., dosare intocmite si depuse la judecatorul ddelegat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vot in adunarea generala Monitulescu Monitulescu Buna ziua, Imi poate spune cineva in ce masura pot conta voturile in cadrul Adunarii Generale si daca proprietarii pot fi alesi in structurile de conducere ... (vezi toată discuția)
Extindere asociatie de proprietari nicusofia nicusofia Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: asociatia mea este formata din 4 blocuri si acum am primit o adresa de la un alt bloc care ar vrea sa faca parte din ... (vezi toată discuția)
Comitetul blocului poate fi format din proprietari nemembri ai asociatiei? tudorflorin tudorflorin Buna ziua! Doresc sa stiu daca d.p.d.v. legal, comitetul blocului poate fi format din proprietari care nu semnat acordul de asociere ? (vezi toată discuția)