avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Registrul operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Registrul operatorilor intracomunitari

La o firma nou infiintata care are profil de activitate 4120-lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale-si care doreste sa faca o factura in valoare de 50 000 euro pe luna decembrie 2013 intr-o tara europeana pt un avans lucrari este necesar sa se inscrie in registrul operatorilor intracomunitari?eu stiam ca facturile pana in 10000 euro nu necesita inscrierea in ROI,si la aceasta factura de 50000 tb sa inregistrez firma in ROI La administratia Financiara mi s-a spus ca profilul de activitate 4120 este o exceptie si ca pot face factura daca operatorul din tara respectiva o accepta asa.Ce lege ,ordin,etc reglementeaza asta???Firma nu este platitoare de TVA
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 11:40, 17 Ianuarie 2014
Pai in primul rand daca e nou infiintata a depasit plafonul de tva ( 65.000 E / 12 * nr de luni)
In al doilea rand firma nemteasca nu o s-o accepte.
4120 nu este o exceptie. Exceptia ar fii daca prestarea s-ar face in tara ( cu facturare la extern) dar nu am inteles daca este cazul...
In al treilea rand plafonul de 10.000 de euro este la AIC doar... Nu la prestari servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva care emite facturi catre ltalia danuta34 danuta34 neplatitor de tva ,cod caen 4120 lucrari de constructii rezidentiale si nerezidentiale prestez servicii in ue (respectiv italia) cu valori mai mari de 10000 ... (vezi toată discuția)
Reactivare societate inactiva gps gps buna ziua! o societate infiintata in 03.2014 cu doi asociati, dintre care administratorul, de nationalitate germana, este declarata inactiva la finante, ... (vezi toată discuția)
Pfa consultanta dros dros Doresc sa infiintez un PFA cu activitate principala consultanta pentru firme straine din UE. Cum ar trebui sa inregistrez fiscal PFA-ul, daca cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)