avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Neplatitor de TVA care emite FACTURI catre ltalia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Neplatitor de TVA care emite FACTURI catre ltalia

neplatitor de tva ,cod caen 4120 lucrari de constructii rezidentiale si nerezidentiale prestez servicii in ue (respectiv italia) cu valori mai mari de 10000 euro .partenerii ma accepta neplatitor de tva .sunt obligat sa ma inscriu in ROI?
VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 15:58, 11 Ianuarie 2014
Buna ziua,


ART. 153^1 Cod Fiscal:
b) persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România, neînregistrată şi care nu are obligaţia să se înregistreze conform art. 153 şi care nu este deja înregistrată conform lit. a) sau c) sau a alin. (2), dacă prestează servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislaţia altui stat membru al art. 150 alin. (2), înainte de prestarea serviciului;

Va veti inscrie in scopuri de TVA intracomunitar, adica vi se va aloca un cod de TVA doar la nivel intracomunitar, nu veti fi obligat sa va inregistrati in scopuri de TVA si in Romania.


Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
ContSters307306, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa -inregistrare in roi ASUL28 ASUL28 Buna ziua va rog sa ma ajutati si cu aceasta problema: PFA infiintata in sept.2013 presteaza servicii de constructii in Suedia(manopera), unde a facturat ... (vezi toată discuția)
Obligativitate inscriere in scopuri de tva si roi ContSters333824 ContSters333824 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un sfat de speclialitate la speta de mai jos. Sunt unic actionar intr-o societatea comerciala ce produce ... (vezi toată discuția)
Am obligatia de a ma inregistra ca platitor de tva ? ga-ga ga-ga buna ziua ! am obligatia pentru a putea emite factura de prestari servicii -construcii montaj in Ue -( beneficiarul este stabilit in Ue el va plati tva ... (vezi toată discuția)