Buna ziua!
Am facut acoperisul blocului in care stau cu banii mei...Unii vecini apoi mi-au achitat partea lor, iar altii refuza sa imi achite avand in vedere faptul ca acoperisul este pentru toata scara.
Ce pot face?
Multumesc
Pana la dat-ul in judecata este ceva cale de urmat:
- cand dvs. ati constatat ca in ap. dvs. sau al vecinilor de la ultimul nivel se produc infiltratii ca urmare a deteriorarii hidroizolatiei, trebuia sa anuntati/notificati as. prop.;
- conducerea as. prop. trebuiea sa faca o nota de constatare a situatiei si sa confirme sau sa infirme cele aratate de dvs.;
- in cazul confirmarii aspectelor sesizate, presedintele as. prop. da dispoz. administratorului sa caute fime specializate care sa faca oferte si devize de lucru;
- com. executiv alege una dintre firme care sa execute lucrarea si incepand cu lista de plata a lunii urmatoare se fac repatrizari de sume pentru crearea unui fond de reparatii;
.......................
In conditiile in care, desi ati notificat as. prop., dar nu s-a luat nicio masura, trebuie purtata o discutie cu presedintele prin care dvs. va aratati disponibilitatea de a achita dvs. intreaga lucrare, urmandu-se totusi procedura de repartizare a costurilor pe listele de plata; toate cele de mai sus se fac in scris;
Daca in continuare va loviti de aceeasi atitudine de neimplicare a asociatiei in toata aceasta chestiune, ii notificati pentru ultima data si-ii informati ca va adresati justitiei si chiar trebuie sa o faceti;
......................
De obicei lucrarile de hidroizolare nu se fac asa hodoronc-tronc, cu toate ca se mai poate intampla si asa. Aceste lucrari pot fi planificate din timp si prevazute cheltuieli in bugetul de venituri si cheltuieli in asa fel incat crearea fondului de reparatii sa se consolideze treptat cu sume mai mici. Desigur, la urgenta, lucrurile o pot lua razna, asa cum s-a intamplat la noi in aceasta vara...
Se intampla rareori sa se poarte corespondenta in scris; totusi, in majoritatea cazurilor, se discuta cu administratorul/presedintele etc.
Ca exista chestiuni de facut inainte de reparatii, sigur ca exista, asa spuneam si eu; totusi, depinde de situatie si userul e deja dupa lucrare, asa ca nu mai are rost.
Ca sa recupereze banii, pentru o informare mai exacta, va ajunge si cu actele pe care le are la un avocat; abia la vederea ctelor si aflarea situatiei va sti care e situatia sa concreta.
Asa ziceam si eu, numai ca sunt deranjat de faptul ca multa lume indeamna direct la judecatorie. Apoi, am mai zis si repet: foarte multe dintre intrebarile pe care le pun unii useri pe acest forum sau pe altele, au fost puse deja, s-au comentat si au aparut si unele solutii. De aceea exista si pe forumul nostru posibilitatea de a da o cautare personalizata si internetul intoarce cateva zeci de solutii pe care ali useri le-au recomandat.
In fine, chiar daca userul este after, functie de demersurile intreprinse, poate sa mai recupereze ceva. Actionarea in instanta fara a fi urmat o procedura prealabila cat de cat, este sortita esecului, mai ales daca si presedintele as. prop. stie cum sa se apere. Repet, discutam cu/pe acte...
Domnilor, situatia este simpla si exista doar 2 variante de rezolvare.
1. Varianta in care vecinii dvs de buna voie va vor plati din costurile suportate.
2. Varianta in care vecinii sunt obligati sa plateasca printr-o hotarare judecatoreasca
Alta varianta nu exista.
Evident ca cea mai accesibila varianta este prima. Puteti sa intreprindeti variate demersuri in acest sens, sa-i rugati, sa-i amenintati(in limitele legale), sa apelati la mediere sau orice alta cale prin care sa-i faceti sa inteleaga ca sunt obligati sa suporte si ei parte din cheltuieli si sa le si plateasca.
Varianta a doua, mai sigura, dar si mai lunga si anevoioasa, este calea judecatoreasca.
Reparatia terasei
oliviamoga
Buna seara,
Locuiesc la ultimul etaj al blocului si timp de atatia ani am avut probleme iarna cu peretii unei camere, deoarece aveam efectiv gheata pe ei, in ... (vezi toată discuția)