avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis bloc

Stiu ca s-a mai discutat acest subiect aici, dar am cateva neclaritati, si anume , eu as vrea sa repar doar partea de acoperis care imi acopera apartamentul deoarece este cea mai deteriorata parte a acoperisului. Vecinii de palier nu vor sa isi repare si ei partea lor, desi au si ei probleme destul de grave. Mentionez ca acoperisul este din placi de internita si a fost realizat acum 10 ani, in acea perioada eu nu locuiam acolo.Am fost la asociatie am explicat problema presedintelui, urmeaza sa depun si o cerere, intrebarea mea este pentru partea mea de acoperis trebuie sa participe toti locatarii, sau doar cei de pe partea mea?
Si ar mai fi o problema, presedintele mi-a cerut sa fac un tabel si sa iau semnaturi de la locatari in care sa specific ce reparatii urmeaza sa se faca la acoperis, dar eu ma intreb nu asociatia trebuie sa faca acest tabel?
Cel mai recent răspuns: pintilescusorin , utilizator 16:45, 16 Aprilie 2014
Asociatia este obligata sa repare acoperisul iar la plata vor participa toti proprietarii din bloc. Notificati asociatia ca va curge apa si solicittai sa il repare , in caz contrar o veti face dvs. pe cheltuiala asociatiei. Daca asociatia refuza trebuie sa aveti un raspuns scris.
Terasa/acoperisul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna ,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Practica demonstreaza ca nu sunt de preferat executia de repartii partiale la terase deoarece nu se poate garanta materializare interesului ,si exista posibilitatea a se accentua deficientele in extremitatile executiei hidroizolatei
sa fac un tabel si sa iau semnaturi de la locatari in care sa specific ce reparatii urmeaza sa se faca la acoperis


Obligatia constatarii deficientelor, a reparatiilor necesare hidroizolatei revine constructorului care poate analiza situatia faptica,poate realiza verificarile necesare care sa concluzioneze asupra strategiei si a etapelor necesare petru executia unei hidroizolatii care sa respecte normele in domeniu
Astfel de modernizari,necesita efort financiar apreciabil
De regula executia de hidroizolatii la terasa se decide de catre adunarea generala,care precizeaza si sursa de finantare=fond de reparatii sau alte fonduri
Intrebarea mea era daca intra in atributiile mele ca proprietar de apartament sa fac acel tabel si sa merg cu el pe la toti vecinii? As vrea sa stiu exact ce cai sa urmez ca sa nu fac vreo greseala , spun asta deoarece singur nu pot sa contribui sa repar acoperisul.
Pai vi s-a raspuns corect inca de la inceput de catre d-na avocat si apoi buna si completarea facuta de catre @ynocentta.
Acum, va spun si eu: nu este treaba dvs. sa va implicati in faza cu tabelele. De altfel, in astfel de cazuri nici nu este nevoie de aprobarea proprietarilor prin folosirea de tabele cu semnaturi.
Daca chestiunea infiltratiilor se cunoaste si se recunoaste de catre proprietari, bine ar fi sa fie si discutata in AG a proprietarilor, dar cum cele doua momente - constatarea defectiunilor la terasa si tinerea AG au momente diferite, normal ar fi ca dvs. impreuna cu ceilalti vecini de la ultimul nivel sa notificati as. prop. despre situatia respectiva. Puteti adauga fotografii ale inerioarelor degradate si daca puteti, chiar a exteriorului. Notificarea o faceti in dublu ex., o depuneti la as. prop., cereti nr. de inregistrare.
In mod normal, as. prop. prin conducerea sa trebuie sa se ”miste” - procedura este foarte bine cunoscuta: comisie de constatare a celor semnalate, intocmirea unui PV de constatare, propuneri de remediere, contactare firme care sa efectueze lucrarea de reparatii, primirea din partea acestora de devize de lucrari si preturi, afisarea lor, alegerea firmei, inceperea colectarii fondului de reparatii pe listele de plata, incheiere contract prestari de servicii, efectuarea lucrarii, PV de receptie. Este greu?
Multumesc mult de raspunsuri !!!

Alte discuții în legătură

Şedinţă decizie reparaţii terasă acoperiş LoAlice LoAlice Bună ziua. M-am documentat în legătură ce ar putea presupune un demers pentru repararea unei terase a scarii blocului. Am depus la asociaţie o sesizare ... (vezi toată discuția)
Contract pentru renovare acoperis bloc guttuso guttuso Buna ziua, Suntem 20 apartamente intr-un bloc si dorim renovarea acoperisului cu carton bitum. Pentru acest lucru am contactat o firma. La initiativa noastra ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli reparare acoperis bloc madalina15 madalina15 Buna ziua! Am facut acoperisul blocului in care stau cu banii mei...Unii vecini apoi mi-au achitat partea lor, iar altii refuza sa imi achite avand in vedere ... (vezi toată discuția)