avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dupa concediu crestere copil este obligatoriu sa raman ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dupa concediu crestere copil este obligatoriu sa raman 6 luni la locul de munca?

Buna seara! In octombrie mi s-a terminat concediul de crestere copil si m-am reintors la vechiul loc de munca.Am inteles ca pentru a nu pierde cei 2 ani in care am stat acasa cu copilul este necesar sa raman la locul de munca inca 6 luni.Va rog sa-mi spuneti daca este adevarat ,si care este legea care prevede acest lucru! Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 11 Decembrie 2013
Nu este nicio prevedere legala in sensul mentionat de dvs.

Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.

interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

Daca nu mai doriti sa continuati activitatea la acel angajator, la revenirea din CCC puteti solicita incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie concediere salariata croberta croberta Cat timp nu se poate concedia o persoana care a revenit din crestere copil ? (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la lucru dupa efectuarea ccc la o firma care a intrat in insolventa cristina1328 cristina1328 Buna ziua,ț Firma la care lucrez a intrat in insolventa la 2 luni si jumatate, dupa ce m-am reintors la lucru dupa CCC. M-am reintors la lucru inainte de ... (vezi toată discuția)
Supliment de insertie(500 ron) popescueugen popescueugen O persoana care primeste suplimentul de insertie(500 ron) poate fi concediata pe perioada celor 2 ani cat primeste acel supliment, ajutor pentru cresterea ... (vezi toată discuția)