avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcerea la lucru dupa efectuarea CCC la o firma ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcerea la lucru dupa efectuarea CCC la o firma care a intrat in insolventa

Buna ziua,ț
Firma la care lucrez a intrat in insolventa la 2 luni si jumatate, dupa ce m-am reintors la lucru dupa CCC. M-am reintors la lucru inainte de a implini copilul 1 an si beneficiez si de stim de insertie.
De asemenea inainte de a intra in insolventa ni s-a cerut sa semnam un act in care suntem de acord cu reducerea activitatii pana in data de 1 martie. Dar am inteles ca s-a prelungit aceasta data pana in 31 dec.
Care este statutul meu in acest caz: nu se mai aplica protectia femeii ce se intoarce la lucru din CCC, adica cele 12 luni (6 dupa CCC si 6 fiind in plata stimulent) conform legii?
Pot refuza semnarea acestui act de prelungire al reducerii de activitate sau se aplica la nivel de intreprindere?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 21 Martie 2014
6 luni este perioada maxima prevazuta de lege . Prin urmare, daca la nivel de unitate este stabilita o perioada mai mica, atunci angajatorul poate decide concedierea dvs dupa revenirea din CCC.

Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
Interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa concediu crestere copil este obligatoriu sa raman 6 luni la locul de munca? ilie_lacramioara ilie_lacramioara Buna seara! In octombrie mi s-a terminat concediul de crestere copil si m-am reintors la vechiul loc de munca.Am inteles ca pentru a nu pierde cei 2 ani in ... (vezi toată discuția)
Supliment de insertie(500 ron) popescueugen popescueugen O persoana care primeste suplimentul de insertie(500 ron) poate fi concediata pe perioada celor 2 ani cat primeste acel supliment, ajutor pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere salariata croberta croberta Cat timp nu se poate concedia o persoana care a revenit din crestere copil ? (vezi toată discuția)