avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de executare, rovinieta
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de executare, rovinieta

Buna ziua,

Azi am primit o somatie de executare silita ca in termen de o zi trebuie sa platesc acei 28 de euro catre CNADNR si cheltuielile de executare silita, cu drept de contestatie in 5 zile de la data intocmiri si comunicari.

Problema mea este ca la data de 25.07.2011 am fost prins fara rovinieta iar azi 11.12.2013 am primit plicul si spune asa: ca in termen de o zi trebuie sa platesc in contul cutare, dar pe somatie e trecut data asa: ” Cu drept de contestatie la executare in termen de 5 zile de la comunicarea la judecatoria Cluj-Napoca Emis azi 12.11.2013.” iar pe alta foaie la sfarsit scrie asa : ”intocmit si comunicata azi 12.11.2013” Eu cum sa fac contestatie in termen de 5 zile daca am primit plicul doar azi 11.12.2013. Se ia data la care am primit eu plicul sau data la care scrie in citatie? adica 12.11.2013.

Ideea este ca acum aflu pentru prima data de toate ascesteasi ma trezesc cu somatie de executare dupa aproape 2 ani jumate de la data savarsiri contraventiei, acum vad prima data procesul verbal intocmit cu semnatura elecronica, acum vad prima data pv-ul de indeplinire a procedurilor de comunicare, a unui imputernicit CNADNR, care cica nu ma gasit acasa si a gasit ceva martor ca mia lasat plicu.

Sincer sunt de-a dreptul frustrat, nu e cine stie cat de mare amenda, ar trebui sa platesc in jur de 300 de roni cu tot cu cheltuieli de executare dar m-am saturat de atatea abuzuri in tara asta si as prefera sa dau dublu sau triplu unui avocat

Intrebarea este: 1. Mai pot face contestatie?
2. iar daca mai pot face, as dori sa stiu daca pot ataca si procesul verbal care are semnatura electronica pe baza Art. 17 Ordonanta 2/2001 OG Constatarea contravenţiei, in care spune ca ”Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.”.

Idea e ca procesul verbal acum il vad pt prima data, iar el a fost intocmit la data de 11.01.2012, iar termenul legal de contestatie e de 15 zile de la data intocmiteri procesului sau de la data instintarii mele?, ca in realitate este azi:)

Intreb toate acestea daca are rost sau nu sa caut un avocat sa-mi faca contestatia respectiva.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:26, 19 Decembrie 2013
Da, puteti face contestatie si sa aratati cand ati primit in fapt pv-ul verbal.

Cu privire la sanse, nu ma pronunt, depinde de judecatorie.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare herminast herminast Executare silita pentru proces verbal CNADNR trimis prin posta in 2012 lipsa rovigneta, nu a platit amenda. Intrebare: se poate face contestatie la ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta krystanu krystanu Buna ziua, in cursul anului 2011 am post suprins pe drumul (altfel nu am cum sa ii zic) intre Buzau si Ramnicu Sarat, in dreptul localitatii Maracineni, ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita cnadnr CristianPCristian CristianPCristian Buna ziua, In urma cu 3 luni am primit in cutia postala o instintare de executare silita pentru neplata celor 28 euro catre cnadnr, in urma unei amenzi de ... (vezi toată discuția)