avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furtul !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furtul !

Buna seara , cine vrea sa-mi spuna care este diferenta dintre furt si abuz de încredere ?
Cel mai recent răspuns: Ariel_tm , utilizator 22:19, 11 Decembrie 2013
Abuzul de incredere "este infractiunea care consta in fapta unei persoane care, detinand cu orice titlu un bun mobil al altuia, si-l insuseste sau dispune de el pe nedrept, ori refuza a-l restitui." Aceasta este diferenta intre cele doua infractiuni, adica la furt, pur si simplu hotul isi insuseste bunul mobil de la o alta persoana, pe cand la infractiunea de abuz de incredere, infractorul are deja posesia bunului (de exemplu, il are spre a repara bunul, sau il detine in urma unei inchirieri) dar ulterior nu mai vrea sa restituie bunul adevaratului proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine nu plateste la restaurant?? muntean t.i. muntean t.i. Merge un grup de prieteni la restaurant si consuma de 650 lei. Pleaca si nu platesc. Sunt identificati cu camera de supraveghere si ei ... (vezi toată discuția)
Furt si abuz de incredere! DOTZ DOTZ Deranjez cu o intrebare. As dori sa stiu daca diferenta dintre furt si abuz de incredere este aceea ca in cazul furtului, bunul a fost insusit fara acordul ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica a faptei Statescu Statescu Buna ziua! Cineva imi cere sa-l ajut cu 1 litru de benzina, pentru ca sa poata scoate din curte masina pana la statia de alimentare. Intotdeauna pastrez in ... (vezi toată discuția)