avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Recuperare diferen?ã dobândã taxa auto
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Recuperare diferen?ã dobândã taxa auto

Bună seara,

Pentru că nu reușesc să mă hotărăsc, propun o dezbatere constructivă și vă întreb și pe Dvs.: cum recuperăm diferența de dobândă pentru taxele auto?
(de ex, taxă din 2008, restituită în noiembrie 2013, cu dobândă începând cu a 46a zi de la data cererii la AFP; diferența de dobândă este semnificativă).

Concret, întrebarea mea este:

1. Contestație act administrativ fiscal?
Am făcut cereri de restituire la AFP pentru această diferență. Răspunsul lor specifică, în clar, că nu este un act administrativ.
În același timp, taxele plătite în 2007, de ex, nu aveau un act administrativ la bază (decizie), și majoritatea Tribunalelor (dar nu toate!) le-au calificat și admis astfel.
Temei de drept?

2. Acțiune în pretenții în contencios administrativ?
Adică bătătorita cale: procedură prealabilă AFP, fond și recurs?
Temei de drept?

3. Revizuire?
Am găsit opinii (jurispudență) conform cărora sunt tardive peste 60 zile de la cauza Irimie, dar și opinii că în acest caz nu suntem ținuți de acest termen.

Are cineva acțiuni de acest fel deja introduse, eventual admise?

Vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Refuz de restituire a doua taxe de poluare printr-un unic act administrativ, cate actiuni se promoveaza? EU_2007 EU_2007 Bună seara. Vă supun atenției următoarea speță : o persoană solicită Administrației Finanțelor Publice din localitatea de domiciliu ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare Sophya Sophya BUna ziua. Stie cineva daca se mai poate recupera taxa de prima inmatriculare pt auvehicul achizitionat in 2009 - 2010? nu este tardiva introducerea actiunii ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto + dobanda vasea_13 vasea_13 Vreau sa cer in instanta ca AFP sa-mi restituie taxa auto platita in 2010. Pentru ca mi-au impus si incasat-o ilegal, mai vreau ca AFP sa-mi plateasca (in ... (vezi toată discuția)