avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de prima inmatriculare

BUna ziua. Stie cineva daca se mai poate recupera taxa de prima inmatriculare pt auvehicul achizitionat in 2009 - 2010? nu este tardiva introducerea actiunii in 2011? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: negreageorge , utilizator 18:02, 29 Martie 2011
Nu este tardiva desfasurarea procedurii prealabile si introducerea contestatiei. Referitor la recuperarea efectiva, instantele nationale au parerile impartite, acest lucru fiind tratat diferit pana si in sedintele CSM.
D-nulav poate imi spuneti si mie ce au sedintele CSM cu taxa auto.............?!?:O
Da. Bineinteles. In sedinta din 17 martie 2010 in minuta comisiei "Unificarea practicii judiciare", comisie formata din presedintii sectiilor de contencios administrativ si sectiilor comerciale ale Curtilor de Apel, precum si presedintele sectiei de contencios administrativ al ICCJ, la punctul 3 a fost discutata problema procedurii prealabile in cazul restituirii taxelor de poluare. O opinia exprimata la punctul a) spune ca majoritatea magistratilor considera ca nu pot fi admisibile actiuni taxa poluare daca nu s-a contestat decizia de calcul. Potrivit opiniei exprimate la punctul b, actiunea este admisibila chiar daca nu a fost contestata decizia de calcul iar justitiabilul a primit doar refuzul de restituire de la AFP. Totul s-a raportat la art. 205 - 206 Cod procedura fiscala.
Participantii la dezbateri au considerat corecta a doua opinie.

La asta ma refeream cand vorbeam de opinii diferite. Daca dam peste un domn judecator adept al primei opinii actiunea nu are sanse de reusita.

Va stau la dispozitie si cu alte raspunsuri, daca le doriti! :)

Ar fi interesant sa mai cautam astfel de minute in care este tratata aceasta problema!

Va multumesc!
Apreciez colegialitatea d-voastra si va multumesc.:)
Poate imi dati un link cu acea minuta, va rog frumos.
Va multumesc .
[ link extern ]
sedinta din 17 martie 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

s-a gasit solutia aplicarii deciziei 25/2008- in sensul existentei unei sanctiuni Aloysia Aloysia Avand in vedere ca in legatura cu acesta situatie in practica instantelor nu exista o opinie unitara in ceea ce privete consecintele nerespectarii acestor ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare roxanav roxanav Ce parere aveti, se poate introduce o actiune de restituire a taxei de poluare fara a parcurge procedura prealabila? Problema e urmatoarea, desi nu am primit o ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare Andreea Istrate Andreea Istrate In baza legii contenciosului administrativ este necesar sa se formuleze o cerere prealabila adresata administratiei finantelor publice, prin care sa se ... (vezi toată discuția)