avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere Marturie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere Marturie

Buna ziua,

acum un an am fost martor la o incaierare intr-un club.

am dat o declaratie cu cele intamplate apoi am fost apoi chemat a doua oara in care mi-am sustinut declaratia initiala.

acum am primit o a treia citatie in care sunt chemat pentru prezentarea materialulul de urmarire penala.

sunt efectiv satul deja de umblat si vizite acasa.procesul stagneaza de un an si la cum merg treburile la noi nu doresc sa imi fac abonament la parchet in fiecare luna plus ca parintii mei sunt genul care se sperie usor din orice si nu doresc sa le mai creez scenarii sau probleme.

Am fost sa declar simplu si la obiect ce am vazut si ajung din martor in invinuit purtat din 2 in 2 luni la audieri.mi se pare efectiv ridicol plus ca sunt student si lucrez,nu prea am timp de treburi de genu.

E posibil sa imi retrag marturia daca ,cazul nu a fost inca prezentat la judecator?e in acelasi punct de un an.Daca se poate trebuie facuta in prezenta la un avocat sau pot si eu singur doar?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 09:52, 12 Decembrie 2013
Se pare că sunteți acuzat de mărturie mincinoasă.Retragerea mărturiei mincinoase este posibilă , și poate produce efecte, după cum retragerea are loc anterior pornirii urmăririi penale sau a pronunțării unei soluții , a unei hot. judecătorești, ca urmare a acelei mărturii.În această situație există o cauză de impunitate ( de nepedepsire) .Dacă retragerea are loc însă după ce a fost pornit un proces penal și s-a ajuns la pronunțarea unei hot judecătorești ca urmare a mărturiei mincinoase, operează doar o circumstanță atenuantă pentru autorul mărturiei mincinoase.
Puteți face retragerea mărturiei și fără avocat, în opinia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare abuziva sau formalitati legale? Lucian_L Lucian_L Buna ziua Este legal sa fiu chemat in calitate de invinuit,pentru prezentarea materialului de urmarire penala,in cauza privind infractiunea de marturie ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa meseriasu6_9 meseriasu6_9 Buna seara.....am si eu o nelamurire...in urma cu cativa ani,mai exact 2 a avut loc o bataie in barul in care ma aflam,drept urmare am fost si martor iar la ... (vezi toată discuția)
Am vrut să ajut un coleg și m-am dus ca martor la dezbaterea unei succesiuni, dar nu am cunoscut decedatul. Îmi pot retrage declarația? Daniel DRG Daniel DRG Buna seara! Astazi am fost luat de un coleg ca sa ii fiu martor fratelui tatalui sau intr-o declaratie de succesiune cred. Mi-a fost spus ca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)